Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Απέσυραν επιτραπέζιο νερό με κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκους

O Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή ιεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο Προγράµµατος Επίσηµου Ελέγχου για τα Εµφιαλωµένα Νερά έτους 2014, προέβη σε δειγµατοληψία για έλεγχο µικροβιακών παραµέτρων του Επιτραπέζιου Νερού µε την εµπορική επωνυµία “AQUARIUS” σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, µε ηµερ. λήξης 09- 07-2015 και αριθµό παρτίδας L 19040455, που εµφιαλώνεται από την επιχείρηση “Χριστίνα Παπαδοπούλου”, Γάζωρος Σερρών.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Χηµική Υπηρεσία Σερρών του Γ.Χ.Κ. και αφορούσαν σε µια σειρά µικροβιολογικών παραµέτρων (κολοβακτηριοειδή. Ε coli, εντερόκοκκοι, Pseudomonas aeruginosa, Clostridium perfrigens), ανιχνεύτηκε Pseudomonas aeruginosa αντί απουσίας. Το δείγµα χαρακτηρίστηκε ως «ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ και ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ» (Κ.Υ.Α. 38295/2007, Φ.Ε.Κ. 630/Β΄/26-04-2007 και Καν. 178/2002, L 31/01-02-2002. άρθρο 14 ).

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άµεση απόσυρση/ανάκληση του συνόλου της ανωτέρω παρτίδας από την Ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προµηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να µη το καταναλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.