Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

"Άλλο ένα επεισόδιο μιας διαλυμένης χώρας"

Δελτίο τύπου Ειρ. Αγαθοπούλου
Σχετικά με την ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου με θέμα τη χαλαζόπτωση στις Μουριές και τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες, το αρμόδιο Υπουργείο απάντησε όπως φαίνεται στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/8478218.pdf.
Ειδικότερα απέναντι στο ερώτημα της βουλευτή για το ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση εφαρμογής του προγράμματος αντιχαλαζικής προστασίας, το Υπουργείο αρκέστηκε στην αναπαραγωγή της ανακοίνωσης του ΕΛΓΑ, που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ακόμα μια πράξη στη διαμάχη που παρακολουθούμε μεταξύ ΕΛΓΑ και αναδόχου εταιρίας.

Είναι απορίας άξιο πώς σε μια επίσημη ανακοίνωση του ΕΛΓΑ που μάλιστα αναπαράγει το Υπουργείο δηλώνεται ευθαρσώς, ότι υπεγράφη η σύμβαση γνωρίζοντας εκ των προτέρων και εγγράφως ότι η ανάδοχος εταιρία δεν μπορούσε να την ικανοποιήσει.

Η ανάδοχος εταιρία από τη μεριά της υποστηρίζει ότι η διοίκηση του ΕΛΓΑ ψεύδεται και ότι η σύμβαση προβλέπει ότι το αντιχαλαζικό πρόγραμμα θα άρχιζε 4 μήνες μετά την υπογραφή της, δίνοντας έτσι τον απαιτούμενο χρόνο για την ετοιμασία. Θεωρεί ως αποκλειστικά υπεύθυνο για την αργοπορία τον ΕΛΓΑ που καθυστέρησε να διενεργήσει το διαγωνισμό.

Η βουλευτής Κιλκίς δήλωσε σχετικά: «ΕΛΓΑ και ανάδοχος εταιρία πετούν ο ένας το μπαλάκι στον άλλον για τις ευθύνες που, ως συνήθως, τελικά δε θα καταλογισθούν σε κανέναν. Πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο μιας διαλυμένης χώρας, που οι κυβερνώντες της έχουν δύο μόνο έννοιες: να εφαρμόζουν μέχρι κεραίας τα προαπαιτούμενα των μνημονίων της Μέρκελ και του ΔΝΤ και να φροντίζουν για την ασυλία και την ατιμωρησία τους. Παρά τις διαβεβαιώσεις προϊσταμένων του ΕΛΓΑ, που δόθηκαν στην τελευταία επικοινωνία μου μαζί τους, εμείς υποσχεθήκαμε στους κατοίκους ότι θα πιέσουμε όσο μπορούμε για την άμεση αποζημίωση των πληγέντων καλλιεργητών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.