Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Συνάντηση Τονικίδη με Γκερέκου, Ντινόπουλο και Γιακουμάτο

Στην Κέρκυρα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα και για ένα τριήμερο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης. Εκπροσώπησε ως Αντιπρόεδρος την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος στο FORUM των Επιμελητηρίων των οκτώ χωρών της Αδριατικής με τη συμμετοχή της Ελλάδος.
Το FORUM της Κέρκυρας είναι το πρώτο βήμα για την λειτουργία μιας μόνιμης δράσης με τον τίτλο «Μακροπεριφέρεια». Παρόμοιες δράσεις έχουν δρομολογηθεί σε περιοχές όπως η Βαλτική και η Σκανδιναβία.

Όπως τονίσθηκε στις εργασίες του FORUM, μέσα από την Μακροπεριφέρεια θα αναζητηθούν νέα εργαλεία και θα διασφαλισθούν νέοι ευρωπαϊκοί πόροι για μια νέα εποχή του Επιμελητηριακού θεσμού.

Στον χαιρετισμό του ο κ.Τονικίδης διαβεβαίωσε τους συνέδρους για την αμέριστη συμπαράσταση και ενεργό συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης στο φιλόδοξο εγχείρημα που θα αναβαθμίσει τον θεσμό των Επιμελητηρίων επ’ ωφελεία τόσο των μελών τους όσο και των εθνικών οικονομιών γενικότερα.

Στο FORUM την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου με την οποία ο κ.Τονικίδης είχε συνάντηση. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς προσκάλεσε την κ. Γκερέκου στο ‘ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ’ που θα διοργανωθεί για δεύτερη χρονιά στο Κιλκίς περί τα μέσα Σεπτεμβρίου. Η Υφυπουργός Πολιτισμού εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για τη διοργάνωση και δεσμεύθηκε να είναι παρούσα.

Ο κ.Τονικίδης μετείχε επίσης στην αντιπροσωπεία της Κεντρικής ‘Ενωσης Επιμελητηρίων που με επικεφαλής τον πρόεδρο της κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο είχε επαφές με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και τον νέο Υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Με τα δύο κυβερνητικά στελέχη συζητήθηκαν θέματα όπως τα υπέρογκα δημοτικά τέλη με τις εξοντωτικές προσαυξήσεις για τους επαγγελματίες. Συζητήθηκε επίσης η πιλοτική εφαρμογή σε κάποιους τουριστικούς προορισμούς της λειτουργίας των καταστημάτων για όλες τις Κυριακές του έτους. Η σοβαρότητα των ζητημάτων επέβαλε και συμφωνήθηκε η περεταίρω συζήτηση σε νέες εξειδικευμένες συναντήσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.