Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Επ’ Αρωγή» ο σύλλογος «ΒηματίΖΩ»

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» κ. Ευθυμία Καράμπαγλη και η Διευθύντρια του ΚΑΑΔΗΦ «ΒηματίΖΩ» κ. Αγγελική Μωυσίδου, συμμετείχαν ενεργά στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Επ’ Αρωγή» των Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 3 - 4 Ιουλίου 2014 στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου. Κεντρικό θέμα του Συνεδρίου αποτέλεσε το πεδίο «Πρόνοια: Νέο Πρόσωπο και Προοπτικές», δίνοντας την ευκαιρία για διεξοδική και πρόσφορη συζήτηση σχετικά με τις αλλαγές και προοπτικές στην Κοινωνική Πρόνοια και τις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας

(Βλ. http://eparogi.pronoianet.gr/files/viografika-Perilipseis.pdf ).

Ειδικότερα, η θεματολογία του Συνεδρίου συμπεριέλαβε τις εξελίξεις στο θεσμό της Κοινωνικής Πρόνοιας, τις τρέχουσες δυσκολίες, τις νέες προσεγγίσεις περίθαλψης και φροντίδας, καθώς και την παρουσίαση των παρεχόμενων υπηρεσιών, προγραμμάτων και δράσεων που σχετίζονται με το ευρύτερο πλαίσιο της πρόνοιας στην τοπική κοινωνία.

(Βλ.http://eparogi.pronoianet.gr/index.php/component/allvideoshare/category/latest/vinteo-streaming ).


Σημειώνεται ότι την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου. Τόσο ο ίδιος όσο και η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας, κ. Έφη Μπέκου, διαβεβαίωσαν πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση των προτάσεων που αναδείχθηκαν από το Συνέδριο.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου