Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

«Λύση στο θέμα των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών»

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ant1, ανέφερε μία σημαντικότατη εξέλιξη, που απασχολεί χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες και έχει να κάνει με τη φιλοξενία παιδιών σε Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.
Σύμφωνα με τον κ. Ντόλιο, σε συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών, με τα Υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, βρέθηκαν τα απαραίτητα κονδύλια, προκειμένου να μην υπάρξει, τόσο οικονομική συμμετοχή των γονιών, όσο και όλα τα παιδιά να απορροφηθούν από τους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Δήμων.

«Τα χρήματα θα προέλθουν από την "εμπροσθοβαρή" απόφαση, κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, που εξασφάλισε 122 εκ. € από το Ευρωπαϊκό Κεντρικό Ταμείο και του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, που εξασφάλισε 40 εκ. € από τις δημόσιες επενδύσεις του επόμενου έτους.

Κατά αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίστηκαν οι ίδιοι με πέρυσι πόροι, θα φιλοξενηθεί ο ίδιος με πέρυσι αριθμός παιδιών και μάλιστα, είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, πως μπορεί να αυξηθεί και λίγο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ντόλιος και προσέθεσε:

«Μάλιστα, οι γονείς, μετά απ' αυτές τις εξελίξεις, δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν».

Αναφερόμενος στα εισοδηματικά κριτήρια τόνισε πως, θα υπάρξει μείωση στα 26.000 € - από 30.000 € που ήταν - βάσει, μάλιστα, της φετινής φορολογικής δήλωσης.

Σχετικά με τη διαδικασία, είπε πως η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. ξεκίνησε ήδη από χθες, τη διαδικασία σχετικής προκήρυξης για τη συμμετοχή Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών στο Πρόγραμμα και σε δεύτερη φάση, θα ακολουθήσει η προκήρυξη για τις οικογένειες.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε πως, στόχος του Υπουργείου είναι, στα επόμενα 2 - 3 χρόνια, η κάλυψη των θέσεων προσωπικού στους Βρεφονηπιακούς & Παιδικούς Σταθμούς των Δήμων, να γίνεται από μόνιμο προσωπικό.

http://www.epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.