Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

"Θα διασφαλίσουμε το απολεσθέν εισόδημά των αγροτών"

Στο πλευρό των πληγέντων αγροτών από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις βρίσκεται τόσο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Καρασμάνης όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα.
Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, οι οποίες έπληξαν πολλές καλλιέργειες. Συγκεκριμένα σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς, Δράμας, Καβάλας, Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας και επλήγησαν καλλιέργειες σιτηρών, μηδικής, ψυχανθών, βάμβακος, καπνού, ηλίανθου, βιομηχανικής τομάτας, κηπευτικών, οπωροφόρων, αμπελοειδών κλπ.

Ήδη με σχετική εντολή που δόθηκε προς στον ΕΛΓΑ, από την πρώτη στιγμή, όλα τα στελέχη των Υποκαταστημάτων του ΕΛΓΑ αλλά και της Κεντρικής Διοίκησης κινητοποιήθηκαν προκειμένου να οριοθετηθούν οι πληγείσες περιοχές, να διενεργηθούν οι απαραίτητες επισημάνσεις για τον προσδιορισμό του ύψους και της έκτασης των ζημιών και να δοθούν σχετικές οδηγίες τόσο στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ όσο και στους παραγωγούς.

Επισημαίνεται ότι, ήδη, σε πολλές περιοχές και πριν την ημερομηνία λήξης υποβολής των δηλώσεων ζημιάς, έχει ξεκινήσει το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων από τις καλλιέργειες που χρήζουν άμεσης εκτίμησης, ενώ, από τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα ενισχυθούν όσα από τα Υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ έχουν ανάγκες με τον απαραίτητο αριθμό γεωτεχνικού προσωπικού προκειμένου να συνεχιστεί με γρήγορους ρυθμούς το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων.

Αντιλαμβανόμενη, η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ, τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι πληγέντες αγρότες, διαβεβαιώνει ότι θα διασφαλίσει το απολεσθέν εισόδημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.