Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Τρίωρη στάση εργασίας εκπαιδευτικών αύριο 25 Ιουνίου 2014

Υπογράφει το  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς
Το υπουργείο καλεί τους διευθυντές για να τους μάθει πώς θα αξιολογήσουν τους συναδέλφους, προσπαθώντας να τους κάνει συνένοχους στην άθλια πολιτική των απολύσεων.

Tο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας στις 25/06/2014 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και 26/06/2014 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Κιλκίς στις 11.30μμ.

Καλούμε τους Διευθυντές, ως μέλη του συνδικάτου, να απέχουν από τα σεμινάρια αυτά και τους υπόλοιπους συναδέλφους δυναμικά και αποφασιστικά να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για τη ματαίωση των σεμιναρίων.

Γιατί δεν πρέπει να πάνε οι συνάδελφοι διευθυντές των σχολείων 


1ον . Γιατί έχει ο σύλλογος απεργία και μάλιστα έχει προκηρυχθεί για τα σεμινάρια αυτά. Η απεργιακή κινητοποίηση είναι διευκολυντική για τους ίδιους.

2Ον . Γιατί τα σεμινάρια αυτά έχουν απαξιωθεί από το σύνολο των ίδιων των Διευθυντών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αφού πουθενά στην Ελλάδα δεν έχουν γίνει . H συμμετοχή έφθασε στην καλύτερη περίπτωση στους 4-5 συναδέλφους.

3ον . Γιατί ενώ η ΕΛΜΕ, η ΟΛΜΕ , οι συνάδελφοι μεταξύ τους, έχουν ανοίξει πραγματικό διάλογο για τις επιπτώσεις της δήθεν αξιολόγησης με συναντήσεις, σεμινάρια, κείμενα, επιχειρηματολογώντας για τα δεινά που θα επιφέρει όχι μόνο στους εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως στα παιδιά και τα σχολεία από την άλλη πλευρά απόλυτη σιωπή. 

Οι εμπνευστές της αξιολόγησης και αυτό-αξιολόγησης, πολιτικοί και εκπαιδευτικοί κρυμμένοι στα συμβούλια και στα αξιώματά τους μακριά από τα πραγματικά προβλήματα σιωπούν.

4ον . Γιατί όλοι αυτοί οι επιστήμονες πληρώνονται αδρά για να πραγματοποιήσουν όλο αυτό το πακέτο αξιολόγησης (σεμινάρια, επιτροπές, εργασίες) ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να επιμορφωθούν μόνοι τους, εκτός ωραρίου και με βεβαίωση παρακολούθησης μάλιστα.

Η πιο σωστή επιλογή είναι η χρήση της απεργιακής κινητοποίησης για να μην παραστεί κανένας συνάδελφος διευθυντής. Επιλογή που έγινε σε όλη τη χώρα και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας και στην Κυβέρνηση να πάρει πίσω την αξιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.