Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Η τραγωδία του Ευριπίδη "ΦΟΙΝΙΣΣΑΙ" την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014, στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς

Οι μαθητές της Β΄ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς στο πλαίσιο της σχολικής δραστηριότητας "Θέατρο: Θεωρία και πράξη" παρουσιάζουν την τραγωδία του Ευριπίδη "ΦΟΙΝΙΣΣΑΙ" την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 στις 9 το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο του Λόφου στο Κιλκίς.
Η παράσταση είναι ενταγμένη στον εορτασμό των "Ελευθερίων 2014" του Δήμου Κιλκίς και θα παρουσιαστεί ως επίσημη εκδήλωση του σχολείου με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων .

Έχει ήδη παρουσιασθεί το Μάρτιο του 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς και στο 3ο διεθνές νεανικό φεστιβάλ αρχαίου δράματος στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αξέχαστου ηθοποιού του κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος Δημήτρη Καρέλλη και της αείμνηστης γυμνάστριας - χορογράφου Ελένης Κηπουρίδου, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στο ανέβασμα του ίδιου έργου πριν από 20 περίπου χρόνια στην πόλη μας από τη θεατρική ομάδα της Τέχνης Μ.Κ.Ε. Κιλκίς.

Στην τραγωδία αυτή ο Πολυνείκης, μετά την αποτυχία συμβιβασμού με τον αδερφό του Ετεοκλή, επιτίθεται με τον στρατό των Αργείων κατά της Θήβας. Ο Μενοικέας, γιος του Κρέοντα, θυσιάζεται για να σώσει την πατρίδα του. Ακολουθεί, ο αμοιβαίος φόνος των αδερφών Πολυνείκη και Ετεοκλή και η αυτοκτονία της Ιοκάστης. Ο Κρέοντας διατάσσει την εξορία του Οιδίποδα και απαγορεύει την ταφή του Πολυνείκη. Η Αντιγόνη αρνείται να υπακούσει και ακολουθεί τον πατέρα της. Οι Φοίνισσες στάλθηκαν να υπηρετήσουν το μαντείο των Δελφών, ο πόλεμος όμως τις βρήκε στο δρόμο και αποκλείστηκαν στη Θήβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.