Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ομιλία του ερευνητή Γιώργου Πασχαλίδη στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς


Το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς  διοργανώνει την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 και ώρα 7:30 μ.μ. ομιλία με τον κ. Πασχαλίδη Γιώργο. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Λ.Ε.Κ. Μητροπόλεως 11.

Λίγα λόγια για τον κ. Πασχαλίδη:
Είναι Έλληνας ερευνητής και έχει κάνει τη μοναδική στην ιστορία της ανθρωπότητας ανακάλυψη: το Μοντέλο των Τριών Ανθρώπινων Τύπων Προσωπικότητας και τις τρεις διαφορετικές λειτουργίες του εγκεφάλου, που αντιστοιχούν στους τρεις τύπους. 

Το Μοντέλο αφορά τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και του σώματος. Σύμφωνα με το Μοντέλο αυτό, όλοι οι άνθρωποι κατηγοριοποιούνται σε τρεις μόνο τύπους, με κοινά χαρακτηριστικά βιολογικής δομής και προσωπικότητας: τον Α, τον Β και τον Γ τύπο.

Οι τρεις ανθρώπινοι τύποι κατατάσσονται με βάση:

· Τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας

· Τη δομή και λειτουργία του εγκεφάλου

· Τον εντερότυπο

· Τη σκελετική κατασκευή

· Την απορρόφηση βιομετάλλων και βιταμινών

· Την προδιάθεση και εκδήλωση των εξατομικευμένων δυσλειτουργιών του κάθε τύπου.

Οι τρεις ανθρώπινοι τύποι προέρχονται από διαφοροποιήσεις των τριών εγκεφαλικών δομών του μεταιχμιακού συστήματος του εγκεφάλου και των συνδέσεων τους. Πιο συγκεκριμένα:

· Ο Α τύπος λειτουργεί με τον κροταφικό φλοιό και τον πολυαισθητικό συνειρμικό φλοιό

· Ο Β τύπος λειτουργεί με την αμυγδαλή και τον προμετωπιαίο φλοιό

· Ο Γ τύπος λειτουργεί με τον ιππόκαμπο και τον συνειρμικός φλοιό του λιμπικού συστήματος

Τη γνώση αυτή ο Γιώργος Πασχαλίδης τη μεταφέρει μέσα από τα έξι βιβλία του, που έγιναν best seller στην Ελλάδα Τα πρώτα τρία βιβλία του έχουν ήδη μεταφραστεί και κυκλοφόρησαν στις Η.Π.Α. στην αγγλική γλώσσα. Σύντομα τα βιβλία του θα κυκλοφορήσουν στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Ρωσία.

Ο Γιώργος Πασχαλίδης βραβεύτηκε με το ΙX Διεθνές Βραβείο “Giuseppe Sciacca” 2010 (Pontificia Universita Urbaniana) καθώς και από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. Τον Ιούνιο του 2012 παρουσίασε για πρώτη φορά στο 18ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νευροεπιστημών & Βιολογικής Ψυχιατρικής στη Νέα Ορλεάνη το Μοντέλο των Τριών Ανθρώπινων Τύπων Προσωπικότητας. 

Στη συνέχεια, παρουσίασε τις ανακαλύψεις του στο 20ο Παγκόσμιο Συνέδριο Γενετικής Ψυχιατρικής στο Αμβούργο και στο 5o Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας 2012 στη Μαδρίτη. Tο Μοντέλο των Τριών Ανθρώπινων Τύπων Προσωπικότητας παρουσιάστηκε και στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αεροδιαστημικής, Ναυτικής και Περιβαλλοντικής Ιατρικής στη Μόσχα.

Είσοδος: Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.