Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Εκδήλωση για την εθελοντική δράση των σχολικών μονάδων του Ν. Κιλκίς

Όταν το όραμα στηρίζει και ενισχύει τις πράξεις, όταν ο άνθρωπος αναζητά την ποιοτική του ταυτότητα κι όταν η συλλογικότητα τροφοδοτεί την πηγαία ανάγκη για επικοινωνία σίγουρα δεν έχει θέση ο εγωισμός, το ατομικό συμφέρον και η προβολή.
Σε ατμόσφαιρα αληθινής ευφορίας πραγματοποιήθηκε στις 14/5/2014 στη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Κιλκίς μια αποτίμηση της εθελοντικής δράσης των σχολικών μονάδων του Ν. Κιλκίς καθώς και πολλών δημόσιων και ιδιωτικών φορέων της τοπικής κοινωνίας.

Το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης « Ενδιαφέρομαι, Ανακυκλώνω, Σκέφτομαι το Συνάνθρωπο», που αφορά στη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών με σκοπό την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2014 σε συνεργασία με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης και σήμερα προσμετρά πολλούς συνεργάτες πια. Κατάφερε να «ξυπνήσει» τη διάθεση για βοήθεια. 

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν γίνει τέσσερις δωρεές αναπηρικών αμαξιδίων. Πρόθεση και όραμα είναι να δημιουργηθεί μια «τράπεζα βοηθείας» για τους πολίτες και να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση καθώς διανύουμε μια εποχή με έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση. Η αίσθηση ότι υπάρχουν άνθρωποι και μάλιστα άνθρωποι που νοιάζονται για το συνάνθρωπο οδηγεί σε ψυχική ανάταση.

Ορατή η συγκίνηση, υπέρμετρη η χαρά καθώς το όνειρο για μια κοινωνία αλληλοσυμπαράστασης των ανθρώπων της άρχισε να επιτυγχάνεται. Η επιστήμη τάχθηκε στην υπηρεσία του ανθρώπου κι έτσι η καινοτομία της παραγωγής λαχανικών σε αστικό περιβάλλον ανακούφισε στη διάρκεια της χρονιάς πολλές οικογένειες, συσσίτιο εκκλησίας και μεμονωμένες περιπτώσεις ανθρώπων που βρέθηκαν στην ανάγκη. Σε μια ανάγκη βιοποριστική, καθημερινή, ανάγκη για τροφή.

Φορείς που συγκλίνουν καθημερινά σ΄ αυτή την εκστρατεία αγάπης, ενισχύουν την πεποίθηση ότι η φλόγα της ανθρωπιάς απλώς μερικές φορές «χαμηλώνει» αλλά η ανάτασή της γίνεται γρήγορα και εύκολα, όταν της δοθεί το κατάλληλο έναυσμα.

Οι Μητροπόλεις, η Αστυνομική Διεύθυνση, η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, το ΕΚΑΒ, ο Ερυθρός Σταυρός, οι Διευθύνσεις της Εκπαίδευσης-Α΄θμια και Β΄θμια- πολίτες, καταστηματάρχες και επιχειρηματίες ένωσαν τις δυνάμεις τους και απέδειξαν ότι η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θα πρέπει να ΄ναι το μήνυμα των ημερών.

Όλοι μαζί αντιστεκόμαστε σθεναρά και έμπρακτα δίνουμε το μήνυμα της αισιοδοξίας στα παιδιά μας, που ήταν και είναι αρωγοί στην προσπάθεια αυτή. Όταν πιστέψουμε πως με τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ θα προστατέψουμε το δικαίωμα της ανθρώπινης ύπαρξης για ζωή, οράματα που φαντάζουν εξαρχής άπιαστα υλοποιούνται και αποτελούν το αισιόδοξο μήνυμα στις ψυχές εκείνες που διψούν για κατανόηση, για βοήθεια και στις ψυχές εκείνες που λειτουργούν πέρα και πάνω από στεγανά και δεσμεύσεις.

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ .Η δύναμή μας στηρίζεται στην παρουσία ΟΛΩΝ. Το χαμόγελο των συνανθρώπων μας που ένιωσαν το «χέρι βοηθείας» μας ανακουφίζει. Τα δάκρυα χαράς ενισχύουν την ανάγκη μας για προσφορά. Σας ευχαριστούμε όλους γιατί όλοι με τον τρόπο σας βοηθάτε πάνω απ΄ όλα τον άνθρωπο να ζει με αξιοπρέπεια και αυτοεκτίμηση. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.