Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Επισκέψεις Τουτουντζίδη σε οικισμούς του ν. Κιλκίς

Δελτίο τύπου συνδυασμού Χ. Τουτουντζίδη
Αμέσως μετά την επίσκεψη του υποψήφιου περιφερειάρχη Μάρκου Μπόλαρη στο Κιλκίς, ξεκίνησαν οι περιοδείες του ψηφοδελτίου της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «συμμετέχω» για το Νομό Κιλκίς, με επικεφαλής τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χριστόφορο Τουτουντζίδη.
Η πρώτη εβδομάδα ήταν αφιερωμένη σε χωριά και οικισμούς του ανατολικού και νότιου Κιλκίς και συγκεκριμένα σε Κρηστώνη, Καμπάνη, Μάνδρες, Νέα Σάντα, Γαλλικό, Παντελεήμονα, Πεδινό, Ξηρόβρυση, Ζαχαράτο, Πλαγιά, Κορομηλιά, Ευκαρπία, Γερακαριό, Βάθη, Λεβεντοχώρι, Κάτω Θεοδώρακια, Ποταμιά, Τέρπυλλο, Άγιο Μάρκο ενώ το Σαββατοκύριακο ο Χριστόφορος Τουτουνζίδης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Κούλα Ποζίδου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Χρήστος Σπίγκος και Ιωσήφ Παυλίδης επισκέφθηκαν τις περιοχές της Παιονίας (Πολύκαστρο, Αξιούπολη, Γουμένισσα), Χέρσου, Δροσάτου, Δοϊράνης, Κορυφής και Μουριών.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι η ανασφάλεια λόγω της κρίσης, η ερήμωση των οικισμών καθώς μεγάλη μερίδα έχει πλέον φύγει στο εξωτερικό αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο αλλά και η αίσθηση πως η διοίκηση τους έχει ξεχάσει και τους θυμάται σε περιόδους προ των εκλογών. Η δε υλοποίηση έργων, τεχνικών ή άυλων, που βελτιώνουν την καθημερινότητα και ενισχύουν το αίσθημα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση και η περιφέρεια εργάζεται για να αντιστρέψει την κατάσταση είναι έννοιες που δεν βρίσκουν την επιθυμητή ανταπόκριση.

Γνωρίζοντας καλά τα προβλήματα του τόπου, λόγω των περιοδειών, της επαγγελματικής του ιδιότητας αλλά και της δημόσιας παρουσίας του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης θέτει ως βασική προτεραιότητα το σχεδιασμό και κατάρτιση ενός σχεδίου ανάπτυξης για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, το οποίο θα αξιοποιεί τα γεωγραφικά και στρατηγικά πλεονεκτήματα της περιοχής και ταυτοχρόνως θα εντάσσεται ισότιμα στο συνολικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Ένα σχέδιο με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη, μακριά από καταστρεπτικές επενδύσεις όπως αυτή των μεταλλείων χρυσού-χαλκού, και την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου οικονομικού πόρου, ευρωπαϊκού ή μη για την ανακοπή της φυγής πολύτιμου επιστημονικού δυναμικού προς το εξωτερικό. Παράλληλα, βαρύνουσα σημασία έχει η διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με την αξιοποίηση του υπάρχοντος έμπειρου δυναμικού αλλά και πρωτοβουλιών της Ε.Ε. που μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύτιμο εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.