Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Στηρίζει την Πανελλαδική Επίσχεση Εργασίας ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς

Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς συμμετέχει ενεργά στην πανελλαδική επίσχεση εργασίας των ιδιωτικών εργαστηριακών δομών, διαγνωστικών κέντρων και κλινικοεργαστηριακών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, από 12/05/2014.

ΖΗΤΑΜΕ:

Την αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το 2014 (328εκ. ευρώ), για τις διαγνωστικές εξετάσεις, στο επίπεδο του μέσου όρου των χωρών του ΟΟΣΑ (570εκ. ευρώ). 


Κατανομή των δαπανών υγείας ανά Περιφέρεια. 

Εφαρμογή κατευθυντηρίων οδηγιών συνταγογράφησης μέσω διαγνωστικών πρωτοκόλλων και ηλεκτρονική παρακολούθηση για την αποφυγή προκλητής ζήτησης. 

Κάθε παραπεμπτικό, το οποίο θα εκτελείται, να αμείβεται με το ισχύον σήμερα κρατικό τιμολόγιο και κάθε εξέταση, που δεν καλύπτεται από τον προϋπολογισμό, να εκτελείται μόνο στις δημόσιες δομές. 

Κατάργηση του μέτρου της επιστροφής χρημάτων προς τον ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις που έχουν ήδη εκτελεστεί (rebate, clawback). 

Άμεση εξόφληση όλων των οφειλόμενων.

Αρνούμαστε τη μονομερή παράταση των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ.

Από τη Δευτέρα 12 Μαΐου θα είναι καθολική η επίσχεση εργασίας με τον ΕΟΠΥΥ.

Ζητάμε την κατανόηση των ασφαλισμένων για τη δυσλειτουργία που μπορεί να προκληθεί στην εξυπηρέτησή τους και πιστεύουμε ότι οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ πρέπει να απαιτήσουν από την πολιτεία οι δαπάνες υγείας για τις διαγνωστικές τους εξετάσεις, τις οποίες έχουν προπληρώσει κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους για ασφαλή περίθαλψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.