Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ημερίδα για την ένταξη της διάστασης της αναπηρίας στα νέα επιχειρησιακά προγράμματα

Την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Μαΐου συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της ΕΣΑμεΑ στην Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο ΚΑΨΗΣ. Το πρωί της Παρασκευής (ώρα έναρξης) 9.30 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Η ένταξη της διάστασης της αναπηρίας και της προσβασιμότητας στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα & στα Προγράμματα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας 2014 - 2020». 

 Την έναρξη της ημερίδας θα κηρύξει ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, που θα απευθύνει χαιρετισμό.
Στόχος της ημερίδας είναι, ενόψει της κατάρτισης των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και των Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας» 2014 - 2020, να διασφαλιστεί, στη βάση των επιταγών των νέων Κανονισμών των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, τόσο η οριζόντια ένταξη της διάστασης της αναπηρίας και της προσβασιμότητας όσο και η εφαρμογή στοχευμένων δράσεων.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα συζητηθούν ιδιαίτερα σημαντικά θέματα, μεταξύ των οποίων και ο ενισχυμένος ρόλος των Περιφερειών σε τομείς που αφορούν άμεσα στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, όπως είναι ο Θεματικός Στόχος 9 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων».

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν σημαντικοί ομιλητές - εκπρόσωποι των κατεξοχήν αρμόδιων Υπηρεσιών για την κατάρτιση των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας και των Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας», καθώς επίσης και εκπρόσωποι Κεντρικών Υπηρεσιών, όπως ΕΥΣΣΑΑΠ και ΕΥΣΕΚΤ, που διαδραματίζουν καίριο ρόλο στο σχεδιασμό και την εφαρμογή του ΕΣΠΑ 2014 - 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.