Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Χρησιμοποιούσαν κλεμμένες ταυτότητες και έβγαζαν διαβατήρια

Εξιχνιάστηκε κατόπιν μεθοδικής έρευνας των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, σωρεία περιπτώσεων πλαστογραφιών και υφαρπαγών ψευδούς βεβαίωσης, όπου σπείρα ατόμων με την χρήση πλαστών ελληνικών ταυτοτήτων προέβαιναν στην έκδοση και υφαρπαγή ελληνικών διαβατηρίων, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και με τη συνδυαστική έρευνα στοιχείων και πειστηρίων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός υπηκόου Αλβανίας 34 ετών, ενός ημεδαπού 31 ετών, μίας γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων και τουλάχιστον δύο ακόμα ατόμων αγνώστων στοιχείων.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, ο 34χρονος με σκοπό τη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου από την ελληνική επικράτεια αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, αρχικά προμηθευόταν γνήσια δελτία αστυνομικής ταυτότητας Ελληνικών Αρχών, τα οποία είχαν απολεσθεί ή είχαν κλαπεί και ακολούθως κατάρτιζε πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας, αφαιρώντας την υπάρχουσα φωτογραφία και επικολλώντας την φωτογραφία του ενδιαφερόμενου.

Στην συνέχεια, ο προαναφερόμενος με την συνδρομή του 31χρονου και της άγνωστης γυναίκας, καθώς και άλλων άγνωστων ατόμων, οδηγούσαν τους κατόχους των νοθευμένων δελτίων ταυτότητας στα γραφεία εκδόσεως διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου με την χρήση αυτών προέβαιναν στην έκδοση και την υφαρπαγή διαβατηρίων Ελληνικών Αρχών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε όταν την 13.03.2013 στο γραφείο διαβατηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας στην Κατερίνη, εμφανίστηκε ένας υπήκοος Αλβανίας 34 ετών και με την ίδια μέθοδο αιτήθηκε την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου, πλην όμως έγινε αντιληπτός και συνελήφθη.

Ομοίως, την 27.03.2014 συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας ένας υπήκοος Αλβανίας 27 ετών που αιτήθηκε την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου στο γραφείο διαβατηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

Επιπρόσθετα, εξιχνιάστηκαν έντεκα παρόμοιες περιπτώσεις πλαστογραφίας και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, όπου διάφοροι υπήκοοι Αλβανίας πέτυχαν την έκδοση και την υφαρπαγή διαβατηρίων Ελληνικών Αρχών. Ειδικότερα, πρόκειται για δύο περιπτώσεις στην Κατερίνη, οκτώ περιπτώσεις στην Θήρα και μία περίπτωση σε περιοχή της Αθήνας.

Σε έρευνα της οικίας του 34χρονου υπηκόου Αλβανίας σε περιοχή της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 1 δελτίο ταυτότητας Ελληνικών Αρχών μίας 34χρονης, που αφαιρέθηκε ύστερα από διάρρηξη της οικίας της,

· 1 πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, 2 φωτοαντίγραφα δελτίων αστυνομικής ταυτότητας και έγχρωμες φωτογραφίες άλλων προσώπων,

· 1 φυσίγγιο πυροβόλου όπλου και

· 1 δελτίο ταυτότητας Ελληνικών Αρχών ενός 42χρονου, που αφαιρέθηκε ύστερα από ληστεία σε βάρος του και το οποίο διαπιστώθηκε από την εργαστηριακή εξέταση είχε νοθευτεί.

Το οικονομικό όφελος από την παράνομη δράση της σπείρας ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της πλαστογραφίας, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της αποδοχή και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, σε βάρος των προαναφερομένων, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.