Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Δημιουργείται στο δήμο Κιλκίς Μητρώο Αντιλυσσικών Εμβολιασμών Δεσποζόμενων Ζώων Συντροφιάς

Με αφορμή την επανεμφάνιση της λύσσας στη χώρα μας και προκειμένου να δημιουργηθεί βιολογικός φραγμός στον συγκεκριμένο ιό αλλά και κατ' εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4039/2012, όπου αναφέρεται ρητά πως ο αντιλυσσικός εμβολιασμός και η ηλεκτρονική σήμανση όλων των ζώων συντροφιάς είναι υποχρεωτικός ενώ η μη εφαρμογή του υπόκειται στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων (προστίμων), ο Δήμος Κιλκίς προχωρά στη δημιουργία αρχείου -μητρώου αντιλυσσικών εμβολιασμών ηλεκτρονικής σήμανσης των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλοι και γάτες).
Για το λόγο αυτό καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ζώων να προσέρχονται στη Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης- Τμήμα Ζωικής Παραγωγής και Αλιείας (απέναντι από το Δημαρχείο), προσκομίζοντας φωτοαντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας του ζώου συντροφιάς που τους ανήκει.

Το αρχείο θα επικαιροποιείται κάθε χρόνο με την κατάθεση του καταγεγραμμένου επαναληπτικού αντιλυσσικού εμβολιασμού στο βιβλιάριο υγείας του ζώου, είτε στην αρμόδια Υπηρεσία, είτε στην εκάστοτε Δημοτική Ενότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 23413 52244, κα Βικτωρία Γούναρη.

Παράλληλα, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, αλλά και της ανάγκης ευρύτερης πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε ό,τι αφορά τον ιό της λύσσας, από το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής και Αλιείας της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης συνεχίζεται ο προγραμματισμός και η υλοποίηση σχετικών ενημερωτικών εκδηλώσεων. 

Έτσι, την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς ομιλία για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν σε περίπτωση δαγκώματος από πιθανό φορέα του ιού, καθώς και για τη σοβαρότητα της εφαρμογής του αντιλυσσικού εμβολιασμού στα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.

Η Διευθύντρια της ΤΟΑ κα. Έλισαάβετ Αγτζίδου μίλησε μεταξύ άλλων για το πρόγραμμα παρακολούθησης και αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που υλοποιεί ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Κιλκίς από το 2004. 

Ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της ΠΕ Κιλκίς κ. Αναστασιάδης Ιωάννης, ενημέρωσε για το πρόγραμμα εναέριων εμβολιασμών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανέφερε το πως μεταδίδεται ο ιός της λύσσας σε ζώα και ανθρώπους, τα συμπτώματά του, ενώ αναφέρθηκε και στα κρούσματα που έχουν διαπιστωθεί στο ν. Κιλκίς. Τ

έλος, από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς κα Χριστίνα Πορταρινού αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου και στη σημαντική συμβολή του στην καταπολέμηση των αδέσποτων, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη ευαισθητοποίησης των δημοτών μέσα από την υιοθεσία μη δεσποζόμενων ζώων (στειρωμένων, με ηλεκτρονική σήμανση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.