Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Συνάντηση Υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κιλκίς

Δελτίο τύπου «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κιλκίς
Την Κυριακή 4 Μάη πραγματοποιήθηκε συνάντηση των υποψήφιων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Κιλκίς, με σκοπό την εκτίμηση της μέχρι τώρα δουλειάς μπροστά στις τριπλές εκλογές στις 18 και 25 του Μάη, και το σχεδιασμό μέχρι τις εκλογές.

Τη συζήτηση άνοιξε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς Γιάννης Φαχουρίδης, τονίζοντας από την αρχή ότι το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και οι υποψήφιοί του συνολικά ξεχωρίζουν, από κάθε άλλο ψηφοδέλτιο και παράταξη που κατεβαίνει στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, για το λόγο ότι πιστεύουν και αγωνίζονται για τελείως διαφορετικά πράγματα από κάθε άλλον. Ότι στοχεύουν στα λαϊκά προβλήματα και στον πώς αυτά θα λυθούν ουσιαστικά και οριστικά. Την ίδια ώρα όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι και παρατάξεις αρκούνται σε ευχολόγια και υποσχέσεις για το λαό, αλλά σε στρατηγικές συμφωνίες και συμμαχίες με επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο Γ.Φαχουρίδης, σημείωσε ακόμα, ότι ο λαός της περιοχής γνωρίζει πολύ καλά τη στάση όχι μόνο του ΚΚΕ, αλλά και ξεχωριστά του κάθε μέλους, του κάθε υποψήφιου, του κάθε ανθρώπου που συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ το προηγούμενο διάστημα, στους αγώνες, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές και στα χωριά. Ολοκληρώνοντας, είπε ότι: «έχουμε χρέος να κουβεντιάσουμε με κάθε έναν που πλήττεται από την πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων, να του εξηγήσουμε το δίκιο της μάχης που δίνουμε και ότι δυναμώνοντας η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο θα δυναμώσει και η πάλη του λαού της περιοχής, μιας και το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει να αποφασίσει για θέματα όπως η ιδιωτικοποίηση αγαθών και υπηρεσιών του Δήμου, όπως είναι το νερό, η συγκομιδή απορριμμάτων κ.ά. παράλληλα με την πτώση της ποιότητας αυτών των υπηρεσιών, αλλά και των απολύσεων».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Κώστας Χαλίτσιος, ο οποίος έδωσε βαρύτητα στο γεγονός ότι οι επερχόμενες εκλογικές μάχες αποτελούν πολιτικές μάχες και ότι έτσι πρέπει να το κατανοήσει και ο λαός. Ανέφερε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα όπου επί 95 χρόνια διατηρεί το ίδιο όνομα, τα ίδια σύμβολα και τον ίδιο προσανατολισμό, και αυτό συμβαίνει ακριβώς γιατί είναι το κόμμα της εργατικής τάξης. Αντίθετα όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, τα οποία δημιουργούνται, διασπώνται, καταργούνται, επανενώνονται, αλλάζουν όνομα, το κάνουν για να μπερδέψουν και να κοροϊδέψουν το λαό. 


Το κάνουν για να υπηρετήσουν με κάθε τρόπο την πολιτική συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, γι’ αυτό και είναι μεταξύ τους συγκοινωνούντα δοχεία. Μπορεί να μην ταυτίζονται απόλυτα, όμως συμφωνούν στον Ευρωμονόδρομο, στη συνθήκη του Μάαστριχτ που αποτελεί το μνημόνιο των μνημονίων, στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Γι’ αυτό εξάλλου και δεν έχουν ιδιαίτερες δυσκολίες να συγκυβερνήσουν και μεταξύ τους (πχ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ). Σ’ αυτή την κατεύθυνση εμφανίζονται κατά καιρούς και παρατάξεις δήθεν «ανεξάρτητες» ή παρατάξεις που δηλώνονται ως «αντάρτες» του κόμματος από το οποίο προέρχονται.

Στο τέλος της τοποθέτησής του τόνισε ότι η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ, αποτελεί ένα από τα βήματα ώστε να ανοίξει ο δρόμος της Λαϊκής Συμμαχίας. Δηλαδή της κοινωνικής συμμαχίας της εργατικής τάξης, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων.

Τελευταία εισηγητική ομιλία έκανε ο Κώστας Τσαουσίδης, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κιλκίς και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Ο Κ. Τσαουσίδης μίλησε για τη σημασία του συνθήματος: «Ψηφίζουμε ΚΚΕ παντού, γιατί δύναμη και ελπίδα είναι του λαού», εξηγώντας ότι μόνο το ΚΚΕ είτε σε επίπεδο Δήμου και Περιφέρειας, είτε σε επίπεδο Ευρωβουλής, είναι αυτό που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού και αυτό που του δίνει ελπίδα ότι ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης είναι εφικτός και ρεαλιστικός, τη στιγμή που όλοι οι άλλοι μιλούν για το μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. και το μονόδρομο της ταξικής εκμετάλλευσης. Εξήγησε, επιπλέον, ότι από τη στιγμή που το κεφάλαιο έχει μοναδικό σκοπό το κέρδος δεν πρόκειται να επενδύσει σε έργα που έχει ανάγκη ο λαός, όπως αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά κτλ., αλλά μόνο σε έργα βιτρίνας. 

Γι’ αυτό και άσκησε κριτική στους υπόλοιπους υποψήφιους δημάρχους και τις παρατάξεις τους ότι τάζουν έργα για το λαό, κρύβοντάς του τον πραγματικό τρόπο λειτουργίας της καπιταλιστικής οικονομίας, από τον οποίο όχι μόνο δεν μπορούν να ξεφύγουν, αλλά δε θέλουν κιόλας. Συνεχίζοντας, στο ίδιο θέμα, είπε ότι τάζουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι πως θα βρουν χρήματα από το ΕΣΠΑ, αποκρύβοντας και εδώ ότι στα ΕΣΠΑ υπάρχει καθορισμένη ιεράρχηση των έργων και ότι για να εξυπηρετήσει ένα Δημοτικό Συμβούλιο τα λαϊκά συμφέροντα επιβάλλεται να έρθει σε σύγκρουση με την όποια κυβέρνηση και την ΕΕ και σε ρήξη με τους αντιλαϊκούς νόμους. Πάνω σ’ αυτό το ζήτημα εξήγησε γιατί τελικά η φιλική ή συγγενική ψήφος, που είναι ένα φαινόμενο των τοπικών εκλογών, τελικά γυρνάει μπούμερανγκ στον ίδιο τον ψηφοφόρο, στον ίδιο το λαό.

Ολοκληρώνοντας, ανέφερε ένα φαινόμενο των φετινών εκλογών που συναντιέται πανελλαδικά σε διάφορες περιοχές όπου η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσαν να συγκροτήσουν ξεχωριστά ψηφοδέλτια. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις πολλά στελέχη και μέλη αυτών των κομμάτων κατεβαίνουν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, ή άλλων δήθεν «ανεξάρτητων» και «ακομμάτιστων». Σημείωσε ότι τέτοια φαινόμενα υπάρχουν και στο Δήμο του Κιλκίς, όσο και αν, τόσο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, το αρνούνται.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο αρκετοί υποψήφιοι, οι οποίοι εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τις εκλογικές μάχες που έρχονται, σημειώνοντας ότι τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ πρέπει να φτάσουν σε κάθε σπίτι εργατικής λαϊκής οικογένειας, ώστε το ΚΚΕ να δυναμώσει στο Δήμο, την Περιφέρεια και την Ευρωβουλή, μιας και έχει κάθε λόγο να ζητάει την ψήφο από εργάτες, ανέργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, νέους και γυναίκες, από τη στιγμή που καθημερινά αγωνίζεται, με διάφορες μορφές πάλης, για τη λύση των λαϊκών προβλημάτων.

Επόμενος σταθμός, εκτός από τις καθημερινές περιοδείες των υποψήφιων σε χωριά, γειτονιές και εργασιακούς χώρους, είναι η Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Κιλκίς που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Μαΐου, στις 7:00 μ.μ. στην Πλατεία Ειρήνης.



1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.