Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Συνάντηση Αγαθοπούλου με εκπροσώπους του Σωματείου μικροπωλητών λαϊκών αγορών Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Εν όψει της συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου «Άσκηση Εμπορικών Δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος», η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου μικροπωλητών λαϊκών αγορών Κιλκίς.

Από τη συνάντηση διαφάνηκε η μεγάλη ανησυχία των μικροπωλητών με την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, με την οποία πάρα πολλοί παραγωγοί, πωλητές και εργαζόμενοι κινδυνεύουν να τεθούν εκτός πλαισίου. Όπως τόνισαν , η διαδικασία ανανέωσης των αδειών θα αποκλείει στο εξής όσους -εξαιτίας της κρίσης και της υπερφορολόγησης- χρωστούν σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. 

Την ίδια στιγμή, το σχετικό νομοσχέδιο διαταράσσει συνολικά τη λειτουργία της υπαίθριας αγοράς με τους περιορισμούς που εισάγει, καθώς και με την διαρκή αλλαγή των θέσεων πώλησης μέσω της διαδικασίας της κλήρωσης. 

Οι εκπρόσωποι φανερά οργισμένοι δήλωσαν ότι η κυβέρνηση με πρόσχημα το παραεμπόριο και τη φοροδιαφυγή, προσπαθούν να εξαφανίσουν και τον τελευταίο πόλο αντίστασης απέναντι στις πολυεθνικές και τα σούπερ μάρκετ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό των επαγγελματιών των λαϊκών αγορών και των εργαζόμενων σε αυτές. Η λαϊκή αγορά αποτελεί πνεύμονα ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας και βασικό παράγοντα αναβάθμισης της διατροφικής ποιότητας των καταναλωτών. Στο πλαίσιο αυτό καλείται η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε πραγματική διαβούλευση με τους φορείς και να πράξει με βάση τις ανάγκες της αγοράς.

Η βουλευτής δήλωσε ότι: «Η αγορά δεν πάσχει από απουσία ‘ανταγωνισμού’, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά από μέτρα στο πλέγμα παραγωγής, εμπορίας και διανομής προς όφελος παραγωγών, μικροεμπόρων και καταναλωτών και προπαντός από μέτρα περιορισμού της ασυδοσίας των σούπερ-μάρκετ και των χονδρεμπόρων. 

Η βελτίωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και η ελάφρυνση των επαγγελματιών αποτελούν τα μόνα στοιχεία που μπορούν να ενισχύσουν το εμπόριο και να στηρίξουν την αγορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.