Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Καταβάλλεται η πρώτη δόση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών ύψους 53 εκατ. ευρώ σε περίπου 385.000 δικαιούχους

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι σήμερα, Παρασκευή 16 Μαΐου, πιστώνονται οι λογαριασμοί των δικαιούχων με τα ποσά της Ά δόσης της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών, ύψους περίπου 53 εκατ. ευρώ, αφού ολοκληρώθηκε η επεξεργασία και η διασταύρωση των στοιχείων μεταξύ των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών.

Τα σχετικά ποσά θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των περίπου 385.000 δικαιούχων, από σήμερα το απόγευμα, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν άμεσα να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) για το ποσό πληρωμής της Α’ δόσης.

Η πληρωμή, του κάθε δικαιούχου επιστροφής, γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε το παραγωγικό έργο των αγροτών, ενισχύοντας τη ρευστότητά τους, μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και το στενό δημοσιονομικό πλαίσιο που μπορούμε να κινηθούμε. Με την καταβολή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου προσπαθούμε να αμβλύνουμε τα προβλήματα του κόστους παραγωγής κει ειδικά του κόστους της ενέργειας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. 


Θέλω να διαβεβαιώσω τους Έλληνες παραγωγούς ότι είμαστε καθημερινά κοντά τους για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος, που αφορά στο κόστος παραγωγής και ειδικά του υψηλού κόστους της ενέργειας. Οι προσπάθειες μας θα συνεχιστούν προς αυτή την κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.