Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Συνεχίζονται για 2η χρονιά οι “Ιστορικοί Περίπατοι στο Κιλκίς”

Από το Δήμο Κιλκίς και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων νομού Κιλκίς ανακοινώνεται ότι, έπειτα από την επιτυχία και το υψηλό ενδιαφέρον που σημείωσε κατά την περσινή χρονιά, συνεχίζεται και φέτος η δράση “Ιστορικοί περίπατοι στο Κιλκίς: Περπατώντας στην πόλη με έναν αρχιτέκτονα". Η πρώτη οργανωμένη περιήγηση θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Μαΐου. Όσοι πολίτες ή ομάδες πολιτών επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο email zo.tzimitra@dhmoskilkis.gr και στο τηλέφωνο 2341353413.

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, που υλοποιήθηκε πρώτη φορά πέρσι στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, είναι η γνωριμία των πολιτών με τα κτίρια- σταθμούς του Κιλκίς, που ναι μεν αντικρίζουν καθημερινά, αλλά δεν έχουν βαθύτερη γνώση της μοναδικής ιστορίας που “κουβαλούν".

Η δράση, που περιλαμβάνει περιήγηση στην πόλη από μέλη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, με μία ωριαίας διάρκειας διαδρομή σε επιλεγμένα κάθε φορά ιστορικά κτίρια και σημεία της πόλης, όπως στις δίδυμες καπναποθήκες, στην αναπαλαιωμένη αυστροελληνική, στον Κήπο, στο Λαογραφικό Μουσείο, στο αναπαλαιωμένο Επιμελητήριο, στο Σαλάτς, στην παλιά νομαρχία, στο λουτρό, στο μέτωπο κατοικιών επί της οδού Μητροπόλεως, στο Πολυάνειο Ωδείο κ.α., απευθύνεται τόσο σε πολίτες, όσο και στα σχολεία.

Στα σχολεία, η δράση υλοποιείται με τη συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Οι οργανωμένες περιηγήσεις για τους πολίτες ή τις ομάδες πολιτών (π.χ. φορείς, συλλόγους, κτλ) θα λαμβάνουν χώρα σε προκαθορισμένες μηνιαίες συναντήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην κα Ζωή Τζήμητρα (email: zo.tzimitra@dhmoskilkis.gr, τηλέφωνο 23413 53413).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.