Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Συμεωνίδου: "Ναί στους κανόνες της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης"

Δελτίο τύπου συνδυασμού Σόνιας Συμεωνίδου
«Η διαχείριση και του τελευταίου ευρώ κάθε δημότη μας οφείλει να υπακούει απαρέγκλιτα στους κανόνες της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης. Μέθοδοι που κινούνται στα όρια ή εκτός νομιμότητας δεν μπορούν να αποτελούν διοικητικές πρακτικές ενός δήμου, αν θέλει να εφαρμόζει έμπρακτα τις διακηρύξεις περί προσήλωσης στη νομιμότητα και τη διαφάνεια.» Στη δήλωση αυτή προέβη η υποψήφια Δήμαρχος Παιονίας κ. Σόνια Συμεωνίδου με αφορμή την έντονη φημολογία περί όσων σχετίζονται με τη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Παιονία εν δράσει» για να μην πλανώνται αναπάντητες φήμες που θίγουν βασικές αρχές δικαίου απευθύνει προς τη διοίκηση του Δήμου τα ακόλουθα ερωτήματα:

Έχει λάβει η δημοτική αρχή όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην «κλαπούν» ή χαθούν τα φορολογικά και άλλα στοιχεία που αφορούν την λειτουργία και διαχείριση του ωδείου;

Πόσα ήταν τα έσοδα του ωδείου τα έτη 2011, 2012, 2013;

Πόσα τα έξοδα του ωδείου τα ίδια χρόνια;

Πόσοι μαθητές φοιτούν σήμερα;

Πόσα και ποια άτομα μισθοδοτούνται σήμερα από το ωδείο, πόσο καιρό απασχολείται το καθένα από αυτά;

Υπάρχουν συμβάσεις για τα άτομα που απασχολήθηκαν τα παραπάνω χρόνια;

Έχουν πληρωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές για τα άτομα αυτά;

Ζητείται από τα άτομα που απασχολούνται σήμερα στο ωδείο να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι δεν απασχολήθηκαν το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2014;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.