Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει Τονικίδη για το δήμο Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΔΗΜΑΡ Κιλκίς
"Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς της Δημοκρατικής Αριστεράς σε συνεδρίαση της και αφού προηγήθηκαν διαβουλεύσεις της εκλογικής επιτροπής με επικεφαλής συνδυασμών που διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο κατά της επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής, αποφάσισε να στηρίξει τον συνδυασμό ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΝ με επικεφαλής τον κ. Παύλο Τονικίδη. Υποψήφιοι σύμβουλοι εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ Κιλκίς θα είναι η εκπαιδευτικός κ. Αναστασία Κωνσταντινίδου και ο γεωργοκτηνοτρόφος κ. Παύλος Ποζίδης.

Η στήριξη αυτή παρέχεται στη βάση προγραμματικής συμφωνίας με προτεινόμενα μέτρα για τη διαμόρφωση του προγράμματος του συνδυασμού αλλά και με αδιαπραγμάτευτη θέση ότι η λεγόμενη επένδυση για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος χαλκού-χρυσού δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή με κανέναν τρόπο, τόσο στην περιοχή που ήδη δημοπρατήθηκε όσο και στην περιοχή της Ποντοκερασιάς αλλά και εν γένει σε κάθε σημείο των ορεινών όγκων των Κρουσσίων και του Μπέλες.

Η προγραμματική όμως συμφωνία περιλαμβάνει και άλλους άξονες που σχετίζονται με:

- τη διαφάνεια και αναβάθμιση των θεσμών

- την ενίσχυση της συμμετοχής και του ρόλου των πολιτών και των οργανώσεων της

- τη διοίκηση του δήμου Κιλκίς

- την οικολογία σε συνδυασμό με μια οικονομία φιλική προς το περιβάλλον

- την αγροτική παραγωγή

- την ενίσχυση της προσπελασιμότητας

- την ενίσχυση της απασχόλησης

- τη διατήρηση των κοινωνικών δομών

- την εκπαίδευση

- τον πολιτισμό

- τον αθλητισμό

- τη διάσταση της νεολαίας σε όλες τις εφαρμοζόμενες πολιτικές

Στόχος των παραπάνω είναι η προσέλκυση επενδυτών για την αύξηση της απασχόλησης και ενίσχυση του εισοδήματος των νοικοκυριών, τη μείωση της εξάρτησης από το μητροπολιτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης με την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της περιοχής του Δήμου Κιλκίς ως τόπου κατοικίας και εργασίας, την προστασία/ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και βελτίωση της ποιότητας ζωής στο δομημένο περιβάλλον, μείωση των οικονομικών, κοινωνικών και χωρικών ανισοτήτων και άμεσο εκσυγχρονισμό του δήμου. 

 Κυρίως όμως προασπίζεται τα δημόσια αγαθά και τις κοινωνικές υπηρεσίες που αποτελούν τις βασικές δημοτικές δραστηριότητες. Τέλος προσβλέπει να καθιερώσει προσβασιμότητα για όλους παντού: σε κάθε δημόσιο χώρο, υπηρεσία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο αστικό περιβάλλον, στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ισότιμη πρόσβαση στη δημόσια διοίκηση με τη χρήση τεχνολογικών μέσων και σχεδιασμός των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δήμου ώστε να διευκολύνεται ο πολίτης με αναπηρία στις συναλλαγές του."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.