Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ο Ακάθιστος Ύμνος στα σύνορα

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και έντονης συγκίνησης, οι Κιλκισιώτες συμμετείχαν στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων.
Εκεί που οι λιγοστοί κάτοικοι «φυλάττουν Θερμοπύλες», εκεί που ανεμίζει ψηλά η Ελληνική σημαία, εκεί όπου οι άνθρωποι επιμένουν και κρατούν ψηλά την πίστη, την Ορθοδοξία και τα ιδανικά της πατρίδας μας.

Το Ιερό Παρεκλήσσιον των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, φωτιστών των Σλάβων, ήταν μικρό για να χωρέσει τους ευσεβείς πιστούς που ήρθαν από το Κιλκίς αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Δοϊράνης – Μουριών και να ψάλλουν το «τη υπερμάχω Στρατηγώ» και το «Χαίρε Νύμφη, Ανύμφευτε».

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ο οποίος έδωσε μεγάλο αγώνα για να παραχωρήσει ο Στρατός το πρώην Στρατιωτικό φυλάκιο μέσα στο οποίο βρίσκεται το Ιερό Παρεκλήσσιον, λίγα μέτρα από τα Σκόπια, στην Μητρόπολη και να υψώσει και πάλι την Ελληνική Σημαία μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο τον Ιούνιο 2013.

Και τώρα, με την ευλογία του σεπτού Ποιμενάρχου του ακριτικού Κιλκίς τελέστηκε η Ακολουλία του Ακάθιστου Ύμνου, από τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, τον Ιερομόναχο π. Χρυσόστομο και τον εφημέριο της Δοϊράνης π. Χριστόδουλο.

Ο π. Επιφάνιος μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Εμμανουήλ για ενίσχυση του πνευματικού αγώνα στην πορεία προς την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, αναμένοντας με λαχτάρα την Ανάσταση του Θεανθρώπου Σωτήρας μας, Ιησού Χριστού.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.