Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Συνέδριο για τη ρωσική γλώσσα στη Χαλκιδική

Συνέδριο για τη ρωσική γλώσσα διοργανώνει η Ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστήμιου της Μόσχας «Μ.Β. Λομονόσοβ», που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 29 Απριλίου 2014, στο ξενοδοχείο Potidea Palace Bomo Club στη Χαλκιδική, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία και με τη υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, του Ομοσπονδιακού Πρακτορείου Τύπου και Μαζικής Ενημέρωσης της Ρωσίας, του Ρωσικού Πολιτισμικού και Επιστημονικού Κέντρου της Αθήνας, του Ινστιτούτου Μετάφρασης (ΑΝΟ) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και του τμήματος “Active Mice” του ομίλου Mouzenidis.

Πρόκειται για το Δ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Η Ρωσική Γλώσσα και ο Πολιτισμός στον καθρέφτη της μετάφρασης», που ξεκινά το Σάββατο 26 Απριλίου 2014, στις 10:30 π.μ., στο ξενοδοχείο Potidea Palace Bomo Club. 

«Είναι φέτος η τέταρτη χρονιά που ένα μεγάλο, διεθνές επιστημονικό συνέδριο –αυτό για τη ρωσική γλώσσα- φιλοξενείται στην Κεντρική Μακεδονία, στη Χαλκιδική. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε και ενισχύουμε πολιτισμικές και τουριστικές δράσεις που φέρνουν πιο κοντά τους Ρώσους πολίτες στη χώρα μας. 

Η αγορά της Ρωσίας αποτελεί για μας μία από πιο σημαντικές αγορές-στόχους για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά ταυτόχρονα και πεδίο ανάπτυξης εκπαιδευτικών και επιχειρηματικών συνεργειών μεταξύ των δύο πλευρών», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στη διοργάνωση.

Στο συνέδριο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν πάνω από 70 διακεκριμένοι επιστήμονες από 17 χώρες: Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, Ισραήλ, Φινλανδία, Πολώνια, Βουλγαρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γεωργία, Αρμενία, Καζαχστάν, Αζερμπαϊτζάν και Ουζμπεκιστάν, όπου θα ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε έναν ευρύ κύκλο θεμάτων που συνοψίζονται γενικά στις εξής θεματικές κατηγορίες:

· Η ρωσική γλώσσα στο σύστημα προετοιμασίας ειδικών της διαγλωσσικής επικοινωνίας

· Θεωρία, Ιστορία, Μεθοδολογία μετάφρασης

· Πολιτισμός - ανθρωπολογικές όψεις της διαγλωσσικής επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.