Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

"Αφαιρούμε κάθε επιχείρημα από κακοπροαίρετους"

Οι σημαντικές δράσεις που αναπτύσσει ή σχεδιάζει το Επιμελητήριο Κιλκίς αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του ΔΣ του φορέα, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Μαρτίου.
Με αφορμή τις προτάσεις του Επιμελητηρίου για ένταξη στο πρόγραμμα LEADER, που παρουσίασε το στέλεχος της ΕΤΕΑΚ Μαρία Καλογερίδου, συζητήθηκε η διοργάνωση μιας ακόμα σημαντικής εκδήλωσης για το Κιλκίς, μετά το ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ. Ο λόγος, για το Φεστιβάλ Γαστρονομίας τοπικών προϊόντων, που θα διοργανωθεί φέτος στο Κιλκίς με πανελλήνια εμβέλεια.

Για τη καλύτερη διοργάνωση του εν λόγω Φεστιβάλ, το ΔΣ συγκρότησε μια πρώτη οργανωτική επιτροπή από τους Πέτρο Καρβουνίδη, Αθανάσιο Τριανταφυλλίδη, Σταύρο Χατζηγεωργιάδη, Ανέστη Κωστίδη και Νίκο Γελπασίδη.

Στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος κατατέθηκαν προτάσεις για έκδοση ενός δίγλωσσου γαστρονομικού οδηγού του Κιλκίς και την τουριστική του προβολή, με εφαρμογές για έξυπνα κινητά.

«Με δράσεις όπως αυτές, καθώς και με άλλες όπως το ηλεκτρονικό δημοπρατήριο που υλοποιούμε πρώτοι στην Ελλάδα, αλλά και εκδηλώσεις όπως η πρόσφατη για την ¨ενδυνάμωση των επιχειρήσεων σε περίοδο κρίσης¨, το Επιμελητήριό μας στηρίζει την επιχειρηματικότητα και τα μέλη του», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παύλος Τονικίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Τονικίδης προέβη και στις εξής σημαντικές ανακοινώσεις:

- Μετά την παρέμβαση του Επιμελητηρίου για τα γραφεία του ΕΟΤ στους συνοριακούς σταθμούς Ευζώνων και Δοϊράνης, υπήρξε η διαβεβαίωση απ` το Υπουργείο Τουρισμού ότι οι σταθμοί δεν πρόκειται να καταργηθούν. «Απομένει σε μας ως νομός να βρούμε τρόπους για την παραπέρα αξιοποίησής τους», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

- Μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο αναμένεται η αλλαγή του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων, έτσι ώστε να μην καθορίζει μόνη της η ΑΕΠΙ τις τιμές. «Πρόβλεψή μου είναι ότι με το νέο νόμο τα ποσά που καταβάλουν οι επιχειρηματίες θα μειωθούν στο ¼», είπε ο κ. Τονικίδης.

- Σύντομα θα πραγματοποιηθεί μια ενημερωτική εκδήλωση στο Κιλκίς για το Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων

Τέλος, το ΔΣ ενέκρινε με πλειοψηφία (η μειοψηφία πρότεινε αναβολή του θέματος για μετά τις εκλογές) τον ανακαθορισμό ή τη ρύθμιση των συνδρομών ειδικών κατηγοριών – μελών του Επιμελητηρίου.

«Με τη ρύθμιση αυτή αφαιρούμε κάθε επιχείρημα από κακοπροαίρετους για δήθεν επιλεκτική αντιμετώπιση μελών μας», υπογράμμισε ο κ. Τονικίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.