Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Φαίη Λιαρετίδου: "Αν όχι εμείς, τότε ποιοι"

Γράφει η Ευθυμία (Φαίη) Λιαρετίδου
Υποψ. Περιφερειακή Σύμβουλος
Είμαι γεννημένη το 1993 στην Θεσσαλονίκη και μεγαλωμένη στο Κιλκίς. Είμαι κόρη του Λιαρετίδη Ιωάννη, πολιτικού μηχανικού και της Σαλονικίδου Ελένης, ιδιωτικής υπαλλήλου, ενώ έχω και έναν αδελφό τον Αβραάμ Λιαρετίδη, πολιτικό μηχανικό με γνωστή αθλητική δράση. Αποφοίτησα από το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς το 2011, πετυχαίνοντας την εισαγωγή μου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο τμήμα της Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου εξακολουθώ να σπουδάζω ως τελειόφοιτη πλέον.

Μπολιασμένη με τις ιδέες της Αριστεράς όντας μεγαλωμένη σε ένα κινηματικό και καθαρά πολιτικοποιημένο περιβάλλον, ανέπτυξα και η ίδια κινηματική δράση από τα εφηβικά μου χρόνια. Υπήρξα μέλος 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου κατά τα σχολικά μου χρόνια και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ριζοσπαστικού σχήματος της Αριστερής Ενότητας ΔΠΘ,το οποίο και εκπροσωπώ στα Διοικητικά Συμβούλια του τμήματός μου. 

Συγχρόνως, αποτέλεσα μέλος της νεολαίας Συνασπισμού μέχρι και την αυτοδιάλυση της και μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και σήμερα. Η διαρκής πολιτική μου δράση με έχει κάνει να πιστεύω πως μόνο μέσα από την ενεργή συμμετοχή και σύγκρουση με τις κυρίαρχες πολιτικές, η Αριστερά μπορεί να κάνει τις ιδέες της πράξη.

Πέρα από αυτά όμως, είμαι,ταυτόχρονα, άμεσα αλληλένδετη με τον Πολιτισμό και τα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης, αφού από μικρή σπούδασα Κλασσική Μουσική και Χορό. Μάλιστα, αυτές μου οι ενασχολήσεις συνεχίζονται ακατάπαυστα μέχρι και σήμερα, λαμβάνοντας μέρος σε παραστάσεις στην Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς , αλλά και σε όποιες καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες στο Πανεπιστήμιο. 

Είναι εδραιωμένη πεποίθησή μου πως ο Πολιτισμός, με όποια μορφή και αν παρέχεται, αποτελεί αστείρευτη πηγή γνώσεων και προβληματισμού, συμβάλλοντας στην πνευματική ολοκλήρωση κάθε κριτικά σκεπτόμενου νέου. 

Είμαι επίσης αλληλέγγυα και ενεργά εμπλεκόμενη σε ποικίλες κινηματικές δράσεις, όπως το μέτωπο ενάντια στα μεταλλεία στο Κιλκίς και τα χρυσωρυχεία Θράκης, σε αντιφασιστικές πρωτοβουλίες καθώς και σε πανεπιστημιακά ζητήματα όποτε και αν αυτά προκύψουν.

Με χαρά και θάρρος έθεσα υποψηφιότητα ως περιφερειακός σύμβουλος Ν. Κιλκίς στο πλευρό της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, καθώς θεωρώ πως με αυτήν μου την κίνηση παροτρύνω τον κάθε νέο να αναλάβει πρωτοβουλία τόσο σε περιφερειακό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Δίνουμε μαζί την μάχη ενάντια στις νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές της δικομματικής κυβέρνησης, έχοντας ως αντεπιχείρημα το όνειρο για μια κοινωνία βασισμένη στην αλληλεγγύη, την συλλογικότητα και την αξιοπρέπεια. Αν όχι τώρα λοιπόν , τότε πότε; Αν όχι εμείς, τότε ποιοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.