Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Επίσκεψη Σιωνίδη σε Γρίβα και Καστανερή

Δελτίο τύπου συνδυασμού "Παιονία Πρόοδος"
«Το κάστανο του Πάικου είναι ένα από τα ξεχωριστά προϊόντα της Παιονίας και η ανάδειξη της ποιότητας και η περαιτέρω επέκταση της καλλιέργειας αποτελούν σήμερα μια από τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του δημοτικού μας συνδυασμού και αύριο της διοίκησης του δήμου» τόνισε από τη Γρίβα και την Καστανερή ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Η Παιονία της Προόδου» υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης.

Την Δευτέρα 24 Μαρτίου στη Γρίβα (Κέντρο Νεότητας) και την Πέμπτη 27 Μαρτίου στην Καστανερή ο κ. Σιωνίδης και στελέχη του συνδυασμού συναντήθηκαν με καστανοπαραγωγούς των δυο χωριών για να εξετάσουν αναλυτικά όσα σχετίζονται με την παραγωγή της κάστανου και όσα απαιτούνται για να διευκολύνουν και να επεκτείνουν την παραγωγή προς όφελος της οικονομίας της περιοχής.

Ο κ. Σιωνίδης από την αρχή επεσήμανε ότι ζητεί να ενημερωθεί αναλυτικά ενόψει της διαμόρφωσης του αναπτυξιακού προγράμματος που θα εφαρμοστεί – υλοποιηθεί καθώς κύρια φροντίδα της νέας υπ’ αυτόν δημοτικής διοίκησης θα αποτελεί η τόνωση της οικονομικής ζωής στην Παιονία.

Οι παραγωγοί έθεσαν θέματα άρδευσης με ιδιαίτερες και εξειδικευμένες προτάσεις ανά περιοχή ενώ ζήτησαν επίσης και έργα αγροτικής οδοποιίας.

Στα θέματα άρδευσης ο κ. Σιωνίδης πρόταξε την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης από το Δήμο Παιονίας μικρών έργων τοπικής κλίμακας. Αναφέρθηκε όμως και στην συνολική διαχείριση του υδάτινου δυναμικού του ορεινού Πάικου με την εκτέλεση και μεγαλύτερων έργων που θα στοχεύουν στην επέκταση της καλλιέργειας του κάστανου σε ένα τόπο αμόλυντο και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και επομένως ιδανικό για να συνδυάζει αρμονικά την παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων με την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού.

Για να αποδώσει μάλιστα τη βαρύτητα της ενίσχυσης της πρωτογενούς παραγωγής ως απόλυτης προτεραιότητας της νέας δημοτικής διοίκησης επανέλαβε ένα χαρακτηριστικό σημείο από την ομιλία του στο Πολύκαστρο, όταν ανακοίνωσε την κάθοδό του στις εκλογές: «Αν θέλουμε άψογο όνομα και για τα αγροτικά μας προϊόντα και για τον τουρισμό πρέπει η Παιονία να είναι φυσική και πεντακάθαρη.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.