Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

’’Απάντηση Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Άνο7οδος – 7Πολις’’στα σχόλια της υποψήφιας Δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ’’




Δελτίο τύπου συνδυασμού
Δ. Σισμανίδη
"Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε τα αιχμηρά σχόλια της κας Ιωάννας Ρούσσου και του Δημοτικού της Συνδυασμού για την τοποθέτηση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ‘’Άν7οδος – 7Πολις’’ κ. Δημήτρη Σισμανίδη στη ραδιοφωνική εκπομπή του Α 98,9 που φιλοξένησε τους τέσσερις υποψηφίους Δημάρχους Κιλκίς.

Πιστεύουμε ότι δεν είναι πολιτικά ορθή η προσπάθεια της υποβάθμισης της αξίας και της εμπειρίας στη Δημοτική Διοίκηση με σκοπό την αξιοποίηση της προσωπικής προβολής της κας Ρούσου. Θυμίζουμε ότι ο κ. Σισμανίδης κρίθηκε ως Δήμαρχος με ποσοστά που ξεπέρασαν το 60%. Και δε δίστασε ποτέ να αναλάβει τις ευθύνες του, κρίσιμο στοιχείο που αναγνώρισαν και οι πολίτες της Πικρολίμνης με το να του εμπιστευθούν επί τρεις συνεχείς τετραετίες το Δήμο.

Για το ζήτημα της ύδρευσης στο Δήμο Πικρολίμνης, είναι προφανές ότι δεν έγινε αντιληπτή από την κα Ρούσου η τοποθέτηση του κ. Σισμανίδη. Λογικό από μια μεριά γιατί η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα με την Καποδιστριακή λειτουργία της. Από την άλλη όμως ως υποψήφια Δήμαρχος οφείλει να ενημερώνεται σωστά και αντικειμενικά πριν σηκώσει την πέτρα του λιθοβολισμού.

Ενημερωτικά, στο Δήμο Πικρολίμνης επί δημαρχίας του κ.Σισμανίδη (1998 – 2010) ανορύχθηκαν πάνω από πενήντα γεωτρήσεις για την εξεύρεση νερού που να έχει και καλή ποιότητα και επαρκή ποσότητα. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης στον τομέα της ύδρευσης η τότε Δημοτική Αρχή Πικρολίμνης προχώρησε στην κατασκευή κεντρικού δικτύου με αγωγό που τροφοδοτεί με το αγαθό της ύδρευσης το 80% της περιοχής. Κατασκευάστηκαν επίσης δύο μεγάλες δεξαμενές χωρητικότητας 5.000 κ.μ. ενώ έγιναν αντικαταστάσεις τμημάτων του δικτύου με την αντίστοιχη απομάκρυνση των αγωγών από αμίαντο. Το μεγάλο έργο της ύδρευσης πραγματοποιήθηκε το 2001 και κόστισε τότε 1 δις δρχ.

Η συγκέντρωση νιτρικών ουσιών, που είναι και το βασικό πρόβλημα σε ορισμένες περιοχές της σημερινής Δημοτικής Ενότητας Πικρολίμνης, οφείλεται κατά βάση στην αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων.

Η Δημοτική Παράταξη έχει επεξεργασμένη θέση για το ζήτημα αυτό. Γι’ αυτό και ο κ. Σισμανίδης επαναλάμβανε στη ραδιοφωνική του παρέμβαση, με κίνδυνο να γίνει κουραστικός, ότι με τον Καλλικράτη καταργούνται τα όρια των γεωγραφικών ενοτήτων. Συνεπώς η ενιαία έκφραση βοηθά και διευκολύνει τα σχέδιά μας δηλ. να αναζητήσουμε νέες πηγές τροφοδοσίας από άλλες περιοχές του διερυμένου Δήμου Κιλκίς προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα της ποιότητας του νερού.

Πάντως, ευχαριστούμε την κα Ρούσου που μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε πιο σαφείς τις θέσεις μας την υδροδότηση ορισμένων περιοχών της Δημοτικής Ενότητας Πικρολίμνης. Και λυπόμαστε αν στεκόμαστε η αιτία να χάσει τους ελάχιστους πόντους που νομίζει ότι κέρδισε επικοινωνιακά επιμένοντας μονότονα στο συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος, επειδή δε δεχόμαστε να διαστρέφεται η αλήθεια θυμίζουμε αυτολεξεί τι είπαμε για το θέμα των μεταλλείων. ‘’Λέμε ένα μεγάλο ναι στην ανάπτυξη και ένα μεγάλο όχι σε όσους θέλουν να επιβαρύνουν περιβαλλοντικά την περιοχή των Κρουσίων. Μάλιστα για θέματα μείζονος σημασίας προωθούμε το θεσμό των τοπικών δημοψηφισμάτων ώστε να αποφασίζουν οι κάτοικοι. Αυτό είναι το μεγαλείο της δημοκρατίας και της συλλογικής συμμετοχής’’. Βάσει αυτών ας κάνει και την τελική της ερμηνεία, κι αυτή τη φορά να είναι κοντά στην αλήθεια."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.