Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Παρουσίαση ιδρυτικής διακήρυξης Δημοτικού Συνδυασμού "Αν7οδος – 7 Πολις" του υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη


Δελτίο τύπου συνδυασμού Δ. Σισμανίδη
Πάθος, ορμή, νιάτα, εμπειρία, ενθουσιασμός! Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης και η Δημοτική Παράταξη ‘’Αν7οδος – 7Πολις’’.

Η πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση του υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς και των στελεχών του Δημοτικού Συνδυασμού, του οποίου ηγείται, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς σε μια αληθινά εντυπωσιακή σε όγκο και σε παλμό συγκέντρωση. Πολλοί μίλησαν για μια πράγματι όμορφη, οικογενειακή γιορτή της Αυτοδιοίκησης, υπό την έννοια της πυκνής συμμετοχής πολλών παλιών και νέων αυτοδιοικητικών λειτουργών που έσπευσαν να υποστηρίξουν με την παρουσία τους την αυτοδιοικητική προσπάθεια του Δημήτρη Σισμανίδη μαζί με εκατοντάδες πολίτες.

Φανερά συγκινημένος από τη θερμή υποδοχή του κόσμου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς παρουσίασε την Ιδρυτική Διακήρυξη του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Άν7οδος 7Πολις ‘’, η οποία περιλαμβάνει και τις βασικές θέσεις του τοπικού στρατηγικού σχεδιασμού για την επόμενη πενταετία, ενώ τέλος ανακοίνωσε σαρανταεννέα ονόματα υποψηφίων που όπως υπογράμμισε συμμετέχουν στο Συνδυασμό της νίκης του Δήμου Κιλκίς και της Αυτοδιοίκησης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής ν. Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Δήμαρχος Κιλκίς Βαγγέλης Μπαλάσκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς και υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες Κιλκίς Κώστας Γιαννόπουλος, Περικλής Κολότσιος, οι νυν και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ανδρέας Βεργίδης, Παύλος Θωμαϊδης, ο υπ. περιφερειακός σύμβουλος Τραϊανός Τρέγκας, ο πρόεδρος της ΑΝ.ΚΙ Παύλος Πασσαλίδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ ν. Κιλκίς, Τριαντάφυλλος Πέτρογλου, ο π. πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξενοφών Στεργιάδης, ο πρώην Βουλευτής Θ. Πασσαλίδης, οι πρώην Δήμαρχοι Κιλκίς Τάσος Αμανατίδης, Γαλλικού Θανάσης Ρωσσόπουλος, Γουμένισσας Δημήτρης Πέτσος, ο π. κοινοτάρχης Λιβαδίων Φώτης Κιλιπίρης ο π. πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς Δημήτρης Βουλγαράκης και πλήθος κόσμου.

Αυτούσιο το κείμενο της Ιδρυτικής Διακήρυξης του κ. Σισμανίδη

‘’Ξεκινώ την ομιλία μου με εξομομολογητική διάθεση.Είμαι βαθιά συγκινημένος που σας έχω κοντά μου.

Ευχαριστώ από καρδιάς για τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή μου. Ειλικρινά δεν περίμενα αυτό το μεγάλο κύμα αγάπης και εμπιστοσύνης.Να είστε κάτι παραπάνω από βέβαιοι ότι θα μετατραπεί σε ρεύμα Ανόδου, με μια νικηφόρα προοπτική για τον τόπο και τους συμπολίτες μας.

Είμαστε σήμερα εδώ πολίτες και πολιτευόμενοι για να συμφωνήσουμε και να δεσμευθούμε πάνω σε ένα νέο συμβόλαιο ανάπτυξης του Δήμου Κιλκίς,με ορίζοντα πενταετίας.

Είμαστε εδώ πολίτες και πολιτευόμενοι,για να συζητήσουμε και μέσα από ένα γόνιμο και ειλικρινή διάλογο,να βρούμε λύσεις και να προχωρήσουμε τάχιστα στην εφαρμογή τους.

Με προγραμματισμό, αποφασιστικότητα και ρεαλισμό.

Είμαστε εδώ πολίτες και πολιτευόμενοι, γιατί πάνω από όλα μας συνδέει η αγάπη μας για τον τόπο μας και η βαθιά επιθυμία που έχουμε μέσα μας να κάνουμε όλοι μαζί ότι καλύτερο μπορούμε,για μια σύγχρονη και λειτουργική πόλη, με ζηλευτές υποδομές.

Είμαστε εδώ για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να έχουμε όμορφα και ζωντανά χωριά.

Στην Καλλικρατική του μορφή, ο διευρυμένος Δήμος Κιλκίς αποτελείται από επτά Δημοτικές Ενότητες, επτά προπύργια έντονης παρουσίας στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας και εκατόν δεκατρείς νοικοκυρεμένους οικισμούς που ξεχωρίζουν.

Κάθε ενότητα έχει διαφορετικά γνωρίσματα και όλα αυτά πρέπει να τα συνθέσουμεγια να διαμορφώσουμε τους κανόνες της τοπικής ανάπτυξης.

Δίνοντας έμφαση στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, στις υποδομές, στα μικρά και μεγάλα έργα που ανακουφίζουν την καθημερινότητα του πολίτη, στις κοινωνικές υποστηρικτικές δομές, για τους συμπολίτες μας, που βιώνουν άσχημες καταστάσεις

Δίνοντας τη δέουσα βαρύτητα στην αγροτουριστική βάση της περιοχής μας,ως εναλλακτική ή και συμπληρωματική ακόμη πηγή εισοδήματος.

Αφού πρώτα από όλα δούμε τη διοικητική διάρθρωση του Δήμου μας.

Κυρίες και κύριοι

Για έναν άνθρωπο, όπως εγώ, που έχω ζήσει και έχω παρακολουθήσει την πολυκύμαντη πορεία της τοπικής αυτοδιοίκησης,πρώτα στο Δήμο Πικρολίμνης και ύστερα ως Πρόεδροςτης Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων ν. Κιλκίς για οκτώ συναπτά έτη, είναι πολύ σημαντικό να ξέρω και να ξέρετε που βρισκόμαστε και πως θα κινηθούμε.

Η τοπική αυτοδιοίκηση βιώνει, όπως όλοι μας, άλλωστε, μια βαθιά κρίση.Οι Δήμοι βρίσκονται ναρκωμένοι στο κρεβάτι του Προκρούστη και υφίστανται βαριά πλήγματα, θεσμικά, διοικητικά και οικονομικά, χωρίς να έχουν περιθώρια αντίδρασης.Απέναντί τους έχουν τα οικονομικά παρατηρητήρια του υπ. Εσωτερικών, την κουτσουρουμένη Σ.Α.Τ.Α. τους λιγοστούς πόρους που πετούν σαν ψίχουλα ώστε ίσα και μετά βίας οι Δήμοι να καλύπτουν τις λειτουργικές τους δαπάνες.

Το τοπίο στην αυτοδιοίκηση διαγράφεται δυστυχώς ζοφερό, και όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο ή ζουν σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν ή είναι ψεύτες και φθηνοί δημαγωγοί.Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και όσοι δεν το αναγνωρίζουν και ωραιοποιούν τα πράγματα, είτε δεν γνωρίζουν τίποτε για την Αυτοδιοίκηση,είτε θέλουν να σας χειραγωγήσουν για να υφαρπάξουν την ψήφο σας.

Πολύ καθαρά σας λέμε,ότι δεν ανήκουμε σ’ αυτή την κατηγορία.Στο αίμα μας δεν κυλάει η εγωμανία, η ιδιοτέλεια, ούτε διακατεχόμαστε από σύνδρομα μεσιανισμού.Άλλωστε, όπως εύστοχα παρατηρεί και ένας Γάλλος φιλόσοφος, μην πιστεύετε ότι υπάρχει ποτέ περίπτωση να κατοικήσει η δικαιοσύνη στην ψυχή ενός φιλόδοξου.

Δεν ήλθαμε λοιπόν ως αυτόκλητοι σωτήρες για να σας οδηγήσουμε στη Γη της Επαγγελίας.

Στεκόμαστε όμως ενώπιον σας με καθάριο βλέμμα και με ήσυχη συνείδηση. Γιατί έχουμε ασκήσει διοίκηση με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση και το συμφέρον του δημότη, γιατί έχουμε διαχειριστεί το δημόσιο χρήμαμε κανόνες ελέγχου και διαφάνειας,γιατί σφραγίσαμε την ιστορία του τόπου τα τελευταία χρόνια, με έργο.

Έχοντας λοιπόν την έσωθεν αλλά και την έξωθεν καλή μαρτυρία, σας καλέσαμε για να σας κάνουμε κοινωνούς της δημιουργίας μιας νέας Δημοτικής Κίνησης που θα απλώσει τα φτερά της για να αγκαλιάσει όλο το Δήμο μας.Μιας δημοτικής κίνησης που σας εκφράζει όλους, που μας εκφράζει όλους.

Το νέο οικοδόμημα της δικής μας προσπάθειας αποτελείται από ανθρώπους της επιστήμης, από ανθρώπους της εργασίας και του μόχθου,από αγρότες και κτηνοτρόφους, από ανθρώπους του πολιτισμού και του αθλητισμού. Από νέους αλλά και από έμπειρους, που έχουν φρέσκιες ιδέες αλλά και δοκιμασμένη πείρα για να γίνουν αυτές πράξη.

Έχουμε όρεξη, έχουμε διάθεση, έχουμε όραμα και στοχευμένη στρατηγική για να δουλέψουμε για το μισό και πλέον νομό,για το Δήμο Κιλκίς.

Γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις δυστοκίες αλλά και τον τρόπο για να τις ξεπεράσουμε.Δεν τρομάζουμε, είμαστε για τα δύσκολα.

Είμαι υπερήφανος και συγκινημένος που όλοι εσείς, με περιβάλλετε με διάθεση εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Σας διαβεβαιώ ότι θα σταθώ αντάξιος αυτής της τιμής.

Γιατί, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι

Κατέρχομαι ως υποψήφιος Δήμαρχος στο διευρυμένο Δήμο Κιλκίς

για να κτίσω και όχι να γκρεμίσω,για να ενώσω και όχι να διχάσω

για να δώσω τη μάχη μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου

για να πάμε μπροστά το Κιλκίς,να το καταστήσουμε πραγματική πρωτεύουσα πόλη, ένα σύγχρονο και λειτουργικό αστικό κέντρο.

Με το βλέμμα στραμμένο στην πόλη αλλά και στην Περιφέρεια,για να φτιάξουμε ισχυρούς πυλώνες ανάπτυξης τις έδρες των έξι Δημοτικών Ενοτήτων,ενισχύοντας με τους ενδεδειγμένους τρόπους τις τοπικές κοινότητες.

Πριν προχωρήσω στην ανάπτυξη των θέσεων της Ιδρυτικής Διακήρυξης του Δημοτικού μας Συνδυασμού, επιτρέψτε μου να κάνω τα αποκαλυπτήρια του ονόματός του.Η νέα Δημοτική μας Κίνηση ονομάζεται Άνοδος. Φαίνεται μια πολύ απλή λέξη,εννοιολογικά όμως και σημειολογικά δηλώνει σαφέστατα την κοινή απαίτηση ημών και των πολιτών για μια καλύτερη, για μια ανοδική θέση.

Είμαστε η Άνοδος,το ασφαλές όχημα για την πολυεπίπεδη ανάπτυξη του Δήμου Κιλκίς. Όπως βλέπετε στο λογότυπο, η λέξη Άνοδος χωρίζεται από ένα 7.Τα πρώτα γράμματα, το ΑΝ έχει την έννοια της Ανάπτυξης,εν προκειμένω υποδηλώνει με το διαχωρισμό του 7,την Αναπτυξιακή Οδό.Εκτός από αριθμός της τελειότητας κατά την αριθμολογία, το 7 συμβολίζει τις ισάριθμες Δημοτικές Ενότητες:Κιλκίς, Γαλλικού, Δοϊράνης, Κρουσίων, Μουριών, Πικρολίμνης, Χέρσου.

Η λέξη ‘’Πόλις’’ έχει αναφορά σ’ αυτές τις Δημοτικές Ενότητες. Είναι εξίσου αντιληπτό ότι η Άνοδος απλώνεται παντού,σε όλη την Περιφέρεια του Κιλκίς.Χωρίς διακρίσεις και παραγκωνισμούς.Και κλείνω την αναφορά μου στο λογότυπο του Δημοτικού μας Συνδυασμού με την Άνοδο ως αρκτικόλεξο:

Αν – Ανάπτυξη –Όμικρον - Όραμα – Δέλτα -Διαφάνεια – Όμικρον - Οργάνωση – Σίγμα -Συνοχή.

Αυτά είναι και τα στοιχεία του χαρακτήρα μας, τα οποία θα αναδείξουμε με πολιτική και αυτοδιοικητική δράση και παραγωγικό έργο στο Δήμο του Κιλκίς.

Επέλεξα σήμερα να σας παρουσιάσω ορισμένες πτυχές της ιδρυτικής διακήρυξηςτης Δημοτικής Παράταξης ‘’Αν7οδος -7Πολις’’ για λόγους οικονομίας χρόνου με βασικούς άξονες:

-την κοινωνική προστασία

-τη διοίκηση

-τη βιομηχανία

- την πολιτιστική και τουριστική πολιτική

- την αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία

- τη νέα γενιά - αθλητισμό

- τις υποδομές και τα μεγάλα έργα

Κοινωνική Προστασία

Η οικονομική κρίση έχει αφήσει, δυστυχώς έντονα τα αποτυπώματά της και στην τοπική μας κοινωνία. Ζούμε και ζείτε καθημερινά μικρά και μεγάλα δράματα.Η δική μας σκέψη είναι στους αδύναμους,στα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ιερό καθήκον μας,απαράβατη υποχρέωσή μας είναι να σταθούμε δίπλα τους.Για να αισθανθούν εμπράκτως τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας, για να νιώσουν ένα χέρι βοηθείας.

Στηρίζουμε τις Κοινωνικές Δομές και πιστεύουμε στο ρόλο και στο σκοπό της λειτουργίας τους.Συνηγορούμε υπέρ ενός Κοινωνικού Δήμου.Η άσκηση της κοινωνικής μας πολιτικής θα έχει ως σημεία αναφοράς:

Ø τη ν προσπάθεια για μείωση δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες

Ø την ενίσχυση των δικτύων εθελοντισμού

Ø τη συνέχιση και υποστήριξη των κοινωνικών δομών ‘’Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι’’,που τόσα πολλά έχει προσφέρει στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και σε ανήμπορους συμπολίτες μας

Ø τη συνέχιση των κοινωνικών υπηρεσιών ‘’Κοινωνικό Παντοπωλείο’’ και ‘’Κοινωνικό Φαρμακείο’’

Ø την προσπάθεια λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Κιλκίς και με την εθελοντική συνεισφορά ιατρών.

Διοίκηση

Πρέπει να δούμε τη Διοίκηση ως ένα διοικητικό και παραγωγικό κέντρο, οι λειτουργίες του οποίου απευθύνονται στο δημότη. Επικεντρώνουμε την προσοχή και την πρακτική μας στις αρχές της καλής Διοίκησης, στην προαγωγή του κοινού και συλλογικού συμφέροντος

Με τον δέοντα σεβασμό στον πολίτη, ως νέα Δημοτική Διοίκηση θα επιδιώξουμε με κάθε τρόπο:

Ø οργανική και λειτουργική σύνδεση του επιτελικού κέντρου, του Κιλκίς με τις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων.

Πρόθεσή μας είναι να ενισχύσουμε με ξεχωριστό προϋπολογισμό τις Δημοτικές Ενότητες για τη διαχείριση της καθημερινότητας. Και η έδρα του Δήμου Κιλκίς να είναι το επιτελείο με καθαρά αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Ø άμεση διαχείριση και εξυπηρέτηση των αιτημάτων του δημότη

Ø ενδυνάμωση των διοικητικών υπηρεσιών με προτεραιότητα τη Διεύθυνση Τοπικής Ανάπτυξης

Ø ενίσχυση της διαφάνειας και του ελέγχου

Ø αξιοποίηση ανθρώπινων πόρων

Ø εκπαίδευση και εξειδίκευση δημοσίων στελεχών



Δευτερογενής τομέας

Οι βιομηχανικές περιοχές του Κιλκίς και της Νέας Σάντας έχουν σταθεί ισχυροί άξονες της οικονομικής ανάπτυξης και της τοπικής απασχόλησης εδώ και δεκαετίες.Αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά τους στο επιχειρείν και εστιάζουμε τις δικές μας ενέργειες:

Ø στην καθιέρωση της βιομηχανικής ζώνης ως πόλου βιομηχανίας και μεταποίησης.

Για το σκοπό αυτό, το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης μας δίνει το πράσινο φως

Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατόν να επιτευχθεί σε ένα βαθμό η προσέλκυση αντίστοιχων δραστηριοτήτων από τη Θεσσαλονίκη στην περιοχή μας

Ø στην ενίσχυση της τοπικής και κοινωνικής επιχειρηματικότητας

Ø η τόνωση της συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς

για την ανάπτυξη αναδυόμενων οικονομικών κλάδων,

όπως λ.χ. οι περιφερειακοί διαμετακομιστικοί κόμβοι, εξειδικευμένες κατηγορίες τροφίμων, διαχείριση αποβλήτων

Ø στην επανεκκίνηση των διαδικασιών για την κατασκευή προαστιακού σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης – ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς.



Οργανωμένη τουριστική πολιτική με αιχμή τον πολιτισμό

Οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει για μια δομημένη τουριστική πολιτική με αιχμή τον πολιτισμό και τη γαστρονομία, τις τοπικές μας γεύσεις.

Οι δικές μας σκέψεις πάνω στον τομέα αυτό είναι:

Ø η ίδρυση Γραφείου Τουριστικής Προβολής και Ενημέρωσης

Ø η ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και τόπων ξεχωριστής ιστορικής σημασίας

Ø η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού

Ø η ανάπτυξη του σχολικού τουρισμού

Ø η δημιουργία του οικοτουρισμού με επίκεντρο τη λίμνη της Δοϊράνης και τις Μουριές,

Ø η ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στην Πικρολίμνη.

Ø Η αξιοποίηση του φυσιολατρικού τουρισμού π.χ. του Βοτανικού Κήπου Ποντοκερασιάς.

Είναι αυτονόητο ότι θα υποστηριχθούν πετυχημένοι θεσμοί όπως το φεστιβάλ κουκλοθεάτρου, το πολιτιστικό καλοκαίρι, το θερινό σινεμά,

τα Δοϊράνεια, τα Γυναικοκάστρεια, τα Παρχάρια κ.α.

Εξίσου βέβαιον είναι ότι θα ενισχυθούν οι τοπικές πολιτιστικές και λαογραφικές εκδηλώσεις στα χωριά μας.

Για το σκοπό αυτό θεσμοθετούμε την Αντιδημαρχία Παιδείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού

Αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία

Ο δικός μας στόχος είναι η ίδρυση Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης,το οποίο να λειτουργήσει ως υποστηρικτική δομή συμβουλευτικής και ενημέρωσης του αγροτικού κόσμου. Με επικουρικό εργαλείο το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης,συγχρόνως να κάνουμε μαζί με τους αγρότες και τους αγρότες –επιχειρηματίες όλα τα απαραίτητα βήματα για τη μεταποίηση και τη διάθεση της ποιοτικής αγροτικής μας παραγωγής στην ευρύτερη αγορά.

Νέα Γενιά – Αθλητισμός

Ανήκω στο είδος των ανθρώπων που εμπιστεύονται τους νέους ανθρώπους. Και το έχω αποδείξει με την πρακτική μου,γιατί πιστεύω στη νέα γενιά, στις ιδέες τους.Χαίρομαι και με συνεπαίρνει και εμένα ο ενθουσιασμός και η στάση ζωής τους.Δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος όταν παρατηρώ τους νέους να φεύγουν και να αποφεύγουν την πολιτική.

Πρώτα ο Θεός, και μετά με τη δική σας δύναμη, θα δείτε ότι στη νέα Δημοτική Διοίκηση θα αναλάβουν ρόλους ευθύνης νέοι άνθρωποι, - δεν αναφέρομαι κατ΄ανάγκη στη βιολογική ταυτότητά τους – για να δώσουμε μαζί ένα άλλο στίγμα.Της ελπίδας και της προοπτικής.

Η δική μας αποστολή για τη νέα γενιά έχει ως βασικές κατευθύνσεις:

Ø τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με τις δομές απασχόλησης

Ø την ενίσχυση του ρόλου και της δράσης του Τοπικού Συμβουλίου Νέων

Ø τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας

Ø την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Στον αθλητισμό, η νέα Αντιδημαρχία θα έχει ξεχωριστό προϋπολογισμό για αθλητικές δράσεις

Ø την επανεκκίνηση των διαδικασιώνγια την κατασκευή του κολυμβητηρίου, ενός ‘’μαρτυρικού’’ έργου που κόστισε ένα σωρό λεφτά και έμεινε στα μπετόν.

Δεσμεύομαι προσωπικά, το έργο του κολυμβητηρίου να ολοκληρωθεί στη δική μας δημοτική θητεία.

Υποδομές – Μεγάλα έργα

Είθισται τα έργα, και μάλιστα τα μεγάλα να συνδέονται με το όνομα του εκάστοτε πολιτικού.Ενίοτε έχουν και πολλούς ‘’πατέρες’’. Ο κατάλογος σε υποδομές είναι μακρύς, είναι ατελείωτος και δυστυχώς δεν έχει αντιστοιχία με τις παρεχόμενες χρηματοδοτήσεις.Είπα και προηγουμένως, ότι θα εστιάσουμε στην Κοινωνική Μέριμνα και στην καθημερινότητα του πολίτη.

Όμως σε καμια περίπτωση,δε θα εγκαταλείψουμε τον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό.Θα κοιτάξουμε με κάθε τρόπο να αξιοποιήσουμε τις πηγές χρηματοδότησης από το Ε.Σ.Π.Α. , από το Ο.Π.Α.Α.Χ., από το Leader,αλλά και από ευρωπαϊκές δομές και προγράμματα.Στο πλαίσιο των υποδομών, σε πρώτη φάση εξετάζουμε έργα που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την καθημερινότητα του πολίτη στην πόλη και στο χωριό. Ορισμένα από αυτά είναι:

Ø η αποδέσμευση των στρατιωτικών ακινήτων και χρήση τους για κοινωφελείς σκοπούς

Ø η δημιουργία πολυχώρου σε ένα πρώην οικόπεδο του στρατού που θα περιλαμβάνει δράσεις για τα μικρά παιδιά, παιδικές χαρές, αθλοπαιδιές, σε συνδυασμό και με έργα ήπιων παρεμβάσεων όπως ποδηλατόδρομοι, πάρκα αναψυχής, συντριβάνια κ.α.

Ø η συνολική αξιοποίηση του λόφου Αγίου Γεωργίου, που είναι το στολίδι της πόλης μας και όμως μένει δυστυχώς στα αζήτητα.Συνολική αξιοποίηση σημαίνει αναπλάσεις, ανάπτυξη αθλοπαιδιών,επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου με συνδετήριο κρίκο την αξιοποίηση του σπηλαίου Κιλκίς.

Ø η ανάπλαση των εισόδων πόλης, με τέτοιο τρόπο που να αρμόζει στην αισθητική μιας πρωτεύουσας πόλης. Ο επισκέπτης που θα έρθει στην πόλη μας να έχει μια όμορφη εικόνα από την είσοδό της

Ø η ανάπλαση της πλατείας Ειρήνης

Ø έργα αναπλάσεων και αισθητικών παρεμβάσεων θα αναπτυχθούν και στην πόλη και στα χωριά μας.

Βασικό μέλημά μας είναι και η ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων καθώς και η υλοποίηση χρήσιμων και παραγωγικών έργων σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Κιλκίς.



Φίλες και φίλοι

Σας περιέγραψα με λίγα λόγια το τοπικό μοντέλο ανάπτυξης της Αν7όδου για το Δήμο Κιλκίς μέσα στην επόμενη πενταετία.

Διαθέτουμε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό προγραμματικό σχέδιο το οποίο σταδιακά μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή. Δε λέμε ότι θα τα κάνουμε όλα, γιατί θα ήμασταν ανεδαφικοί.

Δέσμευσή μας όμως είναι ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα περισσότερα.

Έχουμε όραμα, γνώση, εμπειρία, κατάρτιση.

Δεν κάνουμε πειραματισμούς σε νέα και αμφιβόλου ποιότητας και απόδοσης σχέδια και προγράμματα.Ο Δήμος Κιλκίς δεν είναι εργαστήριο για πειράματα, ούτε εφαλτήριο για αυτοπροβολή.

Ο Δήμος Κιλκίς είναι χώρος δημιουργίας και πολλής δουλειάς.

Ξέρουμε που και πως θα κινηθούμε,μπορούμε να οδηγήσουμε το σκάφος που λέγεται Δήμος Κιλκίς σε μια ασφαλή πορεία,μακριά από ξέρες και κακοτοπιές.

Είμαστε έμπειροι, είμαστε έτοιμοι, είμαστε υπηρέτες αυτού του τόπου. Και αντιλαμβανόμαστε την αποστολή μας στην Αυτοδιοίκηση,μόνον με την έννοια της διάθεσης του χρόνου μας, των γνώσεων και της εμπειρίας μας.Είμαστε ταγμένοι στην υπηρεσία του πολίτη.

Δεν θα χάσουμε μια μέρα στο Δήμο Κιλκίς.Η επόμενη ημέρα των εκλογών είναι για μας μέρα δουλειάς, προγραμματισμού και ανάληψης ευθυνών.

Γιατί ο δημότης δε μπορεί να περιμένει,γιατί έχει απαιτήσεις από εμάς και θέλει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για να δει κάτι καλύτερο για την πόλη του Κιλκίς και τα χωριά μας.

Αγαπούμε την πατρίδα μας και τον τόπο μας. Είμαστε νοικοκύρηδες.Πιστεύουμε στον άνθρωπο και στην ελεύθερη δημιουργία.Μ’ αυτές τις αξίες μεγαλώσαμε, αυτές τις αξίες υπηρετούμε στη ζωή και στην αυτοδιοίκηση.Και δεν τις δανείζουμε, ούτε τις χαρίζουμε σε κανένα κόμμα,σε κανένα κίνημα.

Μακριά από μας τα μνημόνια και τα αντι- μνημόνια.Γυρίζουμε την πλάτη στα ψευτοδιλήμματα από όπου και αν προέρχονται. Δικό μας χρέος είναι να σταθούμε δίπλα στον αδύναμο συμπολίτη μας.Κανένας άστεγος, κανένας πεινασμένος,κανένας χωρίς περίθαλψη. Αυτή είναι η δική μας έγνοια, αυτό είναι το πραγματικό νόημα του Κοινωνικού Δήμου.Και αν πετύχουμε όλα αυτά θα έχουμε πράξει το καθήκον μας στο Δήμο και στην κοινωνία.

Και κάτι τελευταίο:Επειδή ακριβώς πιστεύουμε στο μεγαλείο της δημοκρατίας θα προωθήσουμε το θεσμό του τοπικού δημοψηφίσματος για μείζονα θέματα του Δήμου μας.Καμια μεγάλη απόφαση χωρίς δημοψήφισμα.

Φίλες και φίλοι

Είμαστε η Άνοδος, είστε η δύναμη και η καταφυγή μας.

Είμαστε μια κραταιά παράταξη, είστε οι σύμμαχοι και οι κριτές μας.

Είστε και είμαστε το παρόν και το μέλλον του τόπου

και μαζί ξεκινάμε για να του δώσουμε μιαν άλλη προοπτική.

Ας αφήσουμε πίσω αντιπαλότητες,μικροσυμφέροντα και ψυχροπολεμικές πρακτικές.Ας διώξουμε την κατάρα αυτού του τόπου, τη μιζέρια και τα αγκάθια του τοπικισμού.

Ας παραμερίσουμε αυτά που μας χωρίζουν για να βρούμε ότι μας ενώνει.

Και πιστέψτε με αυτά που μας ενώνουν είναι και τα περισσότερα.

Ας κοιτάξουμε μπροστά, ας δουλέψουμε με αγάπη για τον τόπο και τους συνανθρώπους μας.

Με πίστη στις ιδέες μας, με θέληση,με σχέδιο,με οργάνωση.

Και θα πετύχουμε.

Το ρολόι της ιστορίας του Δήμου Κιλκίς δείχνει Ανοδικούς Δείκτες.

Ήρθε η ώρα της Ανόδου. Ήρθε η ώρα να πάμε μπροστά’’.

Σας ευχαριστώ.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.