Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

6ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη

Η τελετή έναρξης του 6ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, της μεγαλύτερης μαθητικής επιστημονικής διοργάνωσης της Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιείται την Τρίτη 8 Απριλίου 2014 και ώρα 10.00 π.μ. στη Θεσσαλονίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Οικονόμου του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας - ΝΟΗΣΙΣ. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν το διήμερο 8– 10 Απριλίου 2014.
Στο Συνέδριο συμμετέχουν 3000 μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από 7 νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας με την ενεργή υποστήριξη 420 εκπαιδευτικών από 180 σχολικές μονάδες.

Η παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του Συνεδρίου θα γίνει από χιλιάδες άλλους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σε όλη την Ελλάδα, μέσω live streaming από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με 2 κανάλια.

Ως προς τη μορφή, πρόκειται για απλές παρουσιάσεις, ψηφιακά έντυπα, ιστοσελίδες, διαθεματικές προσεγγίσεις, μαθητικά blogs, δημιουργία κινουμένων σχεδίων, ηλεκτρονικές πλατφόρμες, κτλ.

Οι εργασίες αποκαλύπτουν τη δυναμική του ελληνικού σχολείου, το μεράκι των δασκάλων, τη δημιουργικότητα των μαθητών μας.

Γενικός σκοπός του Συνεδρίου είναι η ενασχόληση των μαθητών και μαθητριών με μια εργασία επιστημονικών απαιτήσεων, η συμμετοχή τους σε ένα συνέδριο υψηλών προδιαγραφών, η ενίσχυση των προσπαθειών διαθεματικής και διεπιστημονικής προσέγγισης στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων, όπως, επίσης, η βιωματική εφαρμογή των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών.

Το Συνέδριο τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, και διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τους Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής, σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και το Σωματείο «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης» με τη συνδρομή διακεκριμένων ακαδημαϊκών και επιστημόνων. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το Δημοτικό Ραδιόφωνο και η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.

Φέτος, εκτός από τις συμβατικές εργασίες που παρουσιάζονται, υπάρχει και ένας αριθμός εργασιών σε μορφή e-posters, τα οποία προβάλλονται σε ειδικά διαμορφωμένο stand στον πρώτο όροφο του ΝΟΗΣΙΣ. Παράλληλα, θα προβληθούν και μέσω του προγράμματος e-poster Show, σε μια ειδικά διαμορφωμένη κερκίδα στο ισόγειο του κτηρίου.

Στον ίδιο χώρο οργανώνονται και δύο θεματικές εκθέσεις, η Παιχνιδοχώρα και το Robo-Land, που δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στο Συνέδριο και συνιστούν μια ιδιαίτερη διάστασή του. H Παιχνιδοχώρα είναι μια ειδική θεματική, με λογισμικά παιχνιδιών κατασκευασμένων από τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι μας καλούν «να παίξουμε μαζί τους».

Το Robo-Land περιλαμβάνει επιλεγμένες εργασίες μαθητών και μαθητριών στον τομέα της ρομποτικής και των αυτοματισμών. Οι μαθητές και οι μαθήτριες επιδεικνύουν τις ρομποτικές κατασκευές τους και συμβάλλουν στην εξοικείωση του κοινού με την ιδιαίτερη αυτή τεχνολογία.

Το Συνέδριο μεταδίδεται δικτυακά μέσω της ιστοσελίδας www.math-syn-pli.gr και κατά τις δύο μέρες της διεξαγωγής του, στις 8 και 10 Απριλίου 2014. Μετά το πέρας, θα παραχθεί ψηφιακός δίσκος, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλες τις εργασίες που παρουσιάστηκαν. Ο δίσκος αυτός θα διανεμηθεί σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Εκκλησίας, των πολιτειακών αρχών και της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.