Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ο Τζιτζικώστας στην 1η Συνάντηση Νέων Αγροτών

Τη διασύνδεση και τη δικτύωση των νέων αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας προήγαγε με επιτυχία η 1η Συνάντηση Νέων Αγροτών, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα. Η συνάντηση διοργανώθηκε από τις Ενώσεις Νέων Αγροτών (Ε.Ν.Α.) των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Σερρών, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Χαλκιδικής και Κιλκίς. Παρόντες στην 1η Συνάντηση Νέων Αγροτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Θ. Παππάς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Β. Κανάκας και Δ. Τζηρίτης.

«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που προωθεί την εξωστρέφεια των νέων επαγγελματιών και την υλοποίηση συνεργασιών, όπως η σημερινή συνάντηση των νέων αγροτών της περιοχής μας. Οι νέοι αγρότες είναι η δυναμική του αγροτικού τομέα. Γιατί είναι αγρότες από επιλογή, που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες, τολμούν να βγουν στις αγορές, διεκδικούν και κερδίζουν με το μόχθο τους την εκτίμηση που αξίζει στα προϊόντα μας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με το πλούσιο «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων», διαθέτει ξεχωριστές προοπτικές και δυνατότητες να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στη μεγάλη πρόκληση και να χαράξουμε την κεντρική στρατηγική της Περιφέρειάς μας στο μοντέλο “παράγω-εξάγω”, που σημαίνει τη δημιουργία σύγχρονων, ανταγωνιστικών αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, με βάση τα νέα εσωτερικά και διεθνή δεδομένα, στην κατεύθυνση της παραγωγής προϊόντων υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καταναλωτών», υπογράμμισε κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε επίσης και στην ανοιχτή πρόσκληση που έχει απευθύνει η Π.Κ.Μ. στους άμεσα και στους έμμεσα εμπλεκόμενους με την παραγωγή, μεταποίηση, διακίνηση και υποστήριξη των αγροτικών προϊόντων να συμμετάσχουν στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Π.Κ.Μ. 

«Πρέπει να εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, με υψηλά περιθώρια κέρδους, τα οποία θα απευθύνονται σε εξειδικευμένο κοινό, ώστε να γίνουμε ακόμη πιο ανταγωνιστικοί, προκειμένου τα προϊόντα της μακεδονικής γης να κερδίσουν μεγαλύτερο έδαφος στις διεθνείς αγορές», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος έκανε λόγο για τη διαδικασία ανάπτυξης του σχήματος πιστοποίησης της προέλευσης των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας, στα οποία θα απονέμεται ειδικό σήμα που θα τα διαφοροποιεί έναντι των υπολοίπων.

Στην 1η Συνάντηση συμμετείχαν επιστήμονες, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρηματίες του αγροτικού κλάδου, οι οποίοι κατέθεσαν τη γνώση και την εμπειρία τους σχετικά με την δημιουργία συνεργασιών και δικτύων στον αγροτικό κλάδο, καθώς επίσης ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους για επίκαιρα θέματα όπως η Νέα ΚΑΠ, αλλά και παρουσίασαν ολοκληρωμένες λύσεις που μπορούν να υιοθετήσουν οι νέοι αγρότες για επιτυχημένη αγροτική επιχειρηματικότητα. Η 1η Συνάντηση Νέων Αγροτών Π.Κ.Μ., την οποία συντόνισε η Άννα-Μαρία Γιάντση, έκλεισε με θετικά σχόλια από εισηγητές και συμμετέχοντες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.