Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Κοινωνικές εκδηλώσεις του 12ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς

Συνάντηση με γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Απριλίου, στο 12ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και εισηγήτρια την Ψυχολόγο M.Sc. Έλλη Φρεγγίδου.
Η συνάντηση αυτή οργανώθηκε με πρωτοβουλία των γονέων, καθώς υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από πλευρά τους να ενημερωθούν για διάφορα ζητήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους.

Συγκεντρώθηκαν περίπου 20 γονείς, οι οποίοι είχαν τη ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια ομάδα βιωματικού χαρακτήρα, που συντόνισε η ψυχολόγος και να ανταλλάξουν σκέψεις και βιώματα της καθημερινότητας με τα παιδιά τους, λαμβάνοντας ουσιώδεις απαντήσεις στις απορίες τους. 

Παράλληλα, αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την επικοινωνία με το παιδί, την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξή του στην προσχολική ηλικία, το ρόλο του ’’καλού’’ και ’’υπεύθυνου’’ γονιού, τα όρια στη συμπεριφορά του παιδιού. Επιπλέον, έγινε αναφορά στο ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού (Bullying), το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στις μέρες μας, καθώς επίσης και στην ψυχοσεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Ήταν μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους παρευρισκομένους, οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους με την ψυχολόγο μετά τις ημέρες του Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.