Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη Τονικίδη στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Κιλκίς

Τη διαβεβαίωσή του, πως ο Δήμος Κιλκίς θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το πλούσιο κοινωνικό έργο της Μητρόπολης Κιλκίς, μετέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς Παύλος Τονικίδης, επισκεπτόμενος τα συσσίτια της Μητρόπολης, στο χώρο του Ι.Ν. Παναγίας.
Ο κ. Τονικίδης συνεχάρη τον Πανοσιολογιότατο Απόστολο και τους εθελοντές των συσσιτίων για τη μεγάλη τους προσφορά προς τους αδυνατούντες συνανθρώπους μας και συζήτησε μαζί τους τις ανάγκες και τις δυσκολίες της Θεάρεστης δράσης τους.

Ο Πανοσιολογιότατος ευχαρίστησε τον κ. Τονικίδη για την επίσκεψή του, αλλά και για τη συνεχή στήριξή του ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου στα τρία χρόνια που λειτουργούν τα συσσίτια, με την ευλογία και την καθοδήγηση του Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος διαβεβαίωσε πως ο Δήμος Κιλκίς θα σταθεί αρωγός του κοινωνικού έργου της Μητρόπολης, συνεργαζόμενος απόλυτα μαζί της, συντονίζοντας προς την κατεύθυνση αυτή και πολλούς επιχειρηματίες, που θα ήθελαν να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια.

«Τα δύσκολα χρόνια είναι ακόμη μπροστά μας και ο Δήμος Κιλκίς θα στηρίξει την Εκκλησία μας, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος, που θα έχει την ανάγκη και δεν θα μπορεί να βρει ένα πιάτο φαγητό, μια στέγη να κοιμηθεί κι ένα κρεβάτι για την περίθαλψή του. Αυτά τα στοιχειώδη και ανθρώπινα ο Δήμος θα τα διασφαλίσει σε συνεργασία με την Εκκλησία μας, το Μητροπολίτη και τους ιερείς, που προσφέρουν τεράστιο έργο. Ο Δήμος θα στηρίξει τη συνέχιση της διακονίας σας», σημείωσε ο κ. Τονικίδης.

Ο Πανοσιολογιότατος τόνισε πως οι ανάγκες της κοινωνίας δυστυχώς έχουν περισσέψει. Τα συσσίτια ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια, σιτίζοντας περίπου 20 άτομα και τώρα προσφέρουν καθημερινά 130-150 διπλές μερίδες φαγητού. Από αυτές οι 30 περίπου μοιράζονται από ιερείς σε σπίτια του Κιλκίς και άλλες 20 μερίδες σε ανήμπορους κατοίκους των χωριών μας. Μέσα στο 2013 έχουν δοθεί συνολικά 25.200 μερίδες φαγητού! Κι όλα αυτά με αγνά υλικά, που αποθηκεύονται με ευλάβεια σε ψυγεία και καταψύκτες, ενώ στην κουζίνα χρησιμοποιείται μόνο ελαιόλαδο.

Αυτό το βαρύ καθημερινό φορτίο, πέρα από τους εθελοντές στηρίζεται και στις προσφορές των ενοριτών, επιχειρηματιών, επαγγελματιών και των μικροπωλητών της λαϊκής αγοράς.

«Ο Δήμος Κιλκίς και θα παρακινεί και θα προκαλεί και θα συντονίζει αυτή τη μεγάλη προσφορά των συμπολιτών μας», ανέφερε ο κ. Τονικίδης.

Οι εθελόντριες πρόσφεραν από καρδιάς ένα πιάτο φακές, πιπεριές τουρσί και ελιές στον κ. Τονικίδη, ευχαριστώντας στο πρόσωπό του τα μέλη του Επιμελητηρίου Κιλκίς για τη στήριξή τους προς τα συσσίτια της Μητρόπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.