Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Μεταλλεία Κιλκίς: Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέχει από το να αποφασίσει για τη νομιμότητα του Διαγωνισμού

Υπογράφει το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια-Πάικο
Δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες η με αριθμό 587/2014 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών σχετικά με τη νομιμότητα του διαγωνισμού έρευνας – εκμετάλλευσης μεταλλευτικού χώρου στο Κιλκίς. Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών είχε ασκηθεί αίτηση των: Δήμου Κιλκίς, Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου, Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταξοχωρίου Κιλκίς, Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς, Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς, εταιρείας ΤΕΧΝΗ Μακεδονική-Καλλιτεχνική, Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς και τριών Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων Κιλκίς κατά του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για ακύρωση της υπ’ αρίθμ. Δ8/Δ/Φ16.34/13269/2488/31.7.2012 απόφασης του ΥΠΕΚΑ που κατακυρώνει στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. το διαγωνισμό έρευνας - εκμετάλλευσης μεταλλευτικού χώρου στις περιοχές Μεταξοχωρίου, Βάθης, Γερακαριού, Φύσκας, Κεντρικού, Μυλοχωρίου και Αντιγόνειας Κιλκίς. 

Με την απόφασή του αυτή, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών θεωρεί ότι είναι αναρμόδιο να δικάσει καθώς εκτιμά ότι η ένδικη διαφορά συνιστά διοικητική διαφορά ουσίας και παραπέμπει την υπόθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

Θεωρούμε ότι η εν λόγω απόφαση είναι εσφαλμένη, αφού εκτιμά ότι το αντικείμενο της δίκης περιορίζεται και εξαντλείται στην ερμηνεία και εφαρμογή του Μεταλλευτικού Κώδικα. 

Ωστόσο, η ένδικη διαφορά ανέκυψε εξαιτίας των σοβαρών ζητημάτων που συνδέονται με την κατακύρωση του διαγωνισμού στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. και την επικείμενη λειτουργία των μεταλλείων, η οποία θα έχει σοβαρές συνέπειες στις ζωές των κατοίκων του Κιλκίς. 

Το Δικαστήριο δεν αξιολόγησε τους νομικούς ισχυρισμούς μας, ούτε τις επιστημονικές μας μελέτες που αποδεικνύουν το βάσιμο των ισχυρισμών μας και επικαλούμενο αναρμοδιότητα, παρέπεμψε την εκδίκαση της υπόθεσης στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

Το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια-Πάικο θα επανέλθει προκειμένου να ενημερώσει για κάθε νεότερη εξέλιξη σχετικά με την υπόθεση τους ενωμένους πολίτες του Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.