Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη Ρούσσου σε Ευκαρπία, Τέρπυλλο και Μεταλλικό Κιλκίς

Δελτίο τύπου συνδυασμού "Αλλά...ΖΩ"
Το Σάββατο 22 Μαρτίου η Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής αλλά..ΖΩ επισκέφτηκε την Ευκαρπία. Η επικεφαλής Ιωάννα Ρούσσου και εκπρόσωποι του αλλά..ΖΩ συναντήθηκαν με κατοίκους του χωριού. Μεταξύ αυτών παρευρέθηκαν ο νυν Τοπικός Σύμβουλος και τρεις παλαιότεροι κοινοτάρχες.

Μετά την εισηγητική παρουσίαση της Πρωτοβουλίας από την κ. Ρούσσου ακολούθησε πλέον του δίωρου εποικοδομητικός και ιδιαίτερα ζωντανός διάλογος.

Οι παρευρισκόμενοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα του χωριού και στάθηκαν ιδιαίτερα στο δίκτυο ύδρευσης που είναι όχι απλά απαρχαιωμένο αλλά και επικίνδυνο λόγω των σωλήνων αμιάντου, εκφράζοντας αγανάκτηση για τη μακρόχρονη υπονόμευση της υγείας τους.


Με παράπονο εκφράστηκε η πεποίθηση ότι υπήρξαν ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες και εποχές για επέμβαση στο δίκτυο, και έγινε αντιληπτό πως οι διαβεβαιώσεις από τις αρχές ότι τίθεται ζήτημα υγείας μόνον αν υπάρχουν φθορές, δεν καλύπτουν τους φόβους αφού το δίκτυο χρονολογείται από τη δεκαετία του ‘60. Άλλα προβλήματα που αναφέρθηκαν, ήταν η ανυπαρξία αποχετευτικού δικτύου, καθώς η ανάγκη επέκτασης του οικισμού.

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου οι παρευρισκόμενοι εξέθεσαν την εναντίωσή τους στα σχεδιαζόμενα και επιβαλλόμενα σε εθνικό επίπεδο ζητήματα, ενώ η στάση τους ως προς την ανάμειξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης φανέρωσε ότι θεωρείται απαξιωμένη για να μπορεί να ανταπεξέλθει υπό τις τρέχουσες συνθήκες, και ότι στην αντίληψή τους κατατάσσονται όλοι οι πολιτικά φέροντες ως «κούφιες προεκλογικές υποσχέσεις.

Το πρωί της Κυριακής 23 Μαρτίου η κ. Ρούσσου παρέστη στο Μεταλλικό, στην εκδήλωση τιμής και μνήμης του αγωνιστή και συνδικαλιστή αγροτών Γιώργου Σοφιανίδη, με αφορμή τα τρία χρόνια από το θάνατό του.

Αμέσως μετά κλιμάκιο της Πρωτοβουλίας επισκέφτηκε την Τέρπυλλο προκειμένου να ενημερωθεί για τα νέα δεδομένα όσον αφορά το θέμα της περιεκτικότητας του νερού της περιοχής σε αρσενικό και για μία ακόμη φορά η Ιωάννα Ρούσσου συζήτησε με κατοίκους τις ανησυχίες τους, τις προτάσεις τους, την ελπίδα τους να δοθεί κάποτε μία ασφαλής και οριστική λύση σε αυτό το μέγιστης σημασίας πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.