Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Βράβευση του 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς με την Σημαία των Οικολογικών Σχολείων

 Το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, βράβευσε με την πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων 60 σχολεία απ' όλες τις βαθμίδες, για τις οικολογικές τους δράσεις. Από τα 60 σχολεία που βραβεύτηκαν, τα 30 ήταν στην Αττική και τα άλλα 30 στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Το σχολείο μας έχει την τιμή να βρίσκεται ανάμεσα στα σχολεία που βραβεύτηκαν για τις περιβαλλοντικές τους δράσεις την τελευταία διετία, που κάναμε αίτηση συμμετοχής στο δίκτυο της ΕΕΠΦ, ακολουθήσαμε τα 7 βήματα δράσης ενός οικολογικού σχολείου και καταθέσαμε το πρόγραμμα που υλοποιήσαμε στην ΕΕΠΦ για αξιολόγηση.

Η εκδήλωση βράβευσης έλαβε χώρα στο Μουσείο Μπενάκη και το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε τελικά μόνο από την συντονίστρια του δικτύου κα Αφροδίτη Ντίνου, ενώ η άμεση συνεργάτιδα κα Βαρβάρα Ευθυμιάδου, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Το πρόγραμμα που βραβεύτηκε ήταν αυτό των εθελοντών μας για τις δράσεις ανακύκλωσης, καθαρισμού και προσφοράς βοήθειας που υλοποίησαν τα τελευταία 2 χρόνια, αν και η ομάδα των εθελοντών μας λειτουργεί φέτος για 8η (!) χρονιά.

Το δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων Ελλάδας εντάσσεται στον ευρωπαϊκό φορέα των Eco-Schools, FEE (Foundation for Environmental Education) έναν μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προωθεί την αειφόρο ανάπτυξη μέσω της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Το σχολείο μας πιστοποιήθηκε σαν Eco – School και στον FEE, για τις μακροχρόνιες δράσεις του πάνω σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.