Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, για την 25η Μαρτίου

"Αστυνομικοί, Ειδικοί Φρουροί, Συνοριακοί Φύλακες και Πολιτικοί Υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας. Γιορτάζουμε σήμερα μία από τις κορυφαίες στιγμές της Ιστορίας μας. Την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Την επέτειο της αναγέννησης ενός Έθνους μαθημένου στα δύσκολα, τα μεγάλα, τα αληθινά.
Ενός Έθνους που κατά τρόπο αποφασιστικό, με σταθερή προσήλωση στις αρχές της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας, με ρητή απόρριψη της υποταγής και της υποδούλωσης, επιβεβαίωσε πως το θάρρος και η περηφάνια αποτελούν στοιχεία σύμφυτα με το λαό μας.

Αυτή την ημέρα της εθνικής αξιοπρέπειας, της ομοψυχίας, του κοινού αγώνα, της ελευθερίας και της συνέπειας, γιορτάζουμε σήμερα.

Η 25η Μαρτίου αποτελεί διαχρονική εθνική μας κληρονομιά. Κληρονομιά που οφείλουμε να τιμούμε και να διαφυλάσσουμε.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει αποδείξει πως υπηρετεί με συνέπεια και αποφασιστικότητα την κληρονομιά αυτή. Με το έργο και την καθημερινή της προσφορά προς την πατρίδα και την κοινωνία, έχει θεσμικά και ουσιαστικά καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως ένας από τους βασικούς υπερασπιστές των αξιών και των ιδανικών του Έθνους.

Οπλισμένοι, λοιπόν, με την εθνική αυτοπεποίθηση που το ένδοξο παρελθόν μας προικοδοτεί και με εφόδια τις αρετές που αποδεδειγμένα ως Έλληνες σε κάθε δύσκολη στιγμή αξιοποιούμε, έχουμε ιδιαίτερο χρέος, Αστυνομία και Πολίτες ενωμένοι να διαφυλάξουμε τις ιερές παρακαταθήκες και τη μνήμη εκείνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την πρόοδο αυτής της χώρας και να οδηγήσουμε ξανά την πατρίδα μας στη θέση που της αξίζει. Έτσι θα ξεπεράσουμε τις συνέπειες της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βιώνουμε και θα ανακτήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που ως χώρα και ως λαός διαθέτουμε.

Ας αποδείξουμε στους εαυτούς μας πως παραμένουμε πάντοτε συνεπείς υπερασπιστές της βαριάς εθνικής μας κληρονομιάς και εξίσου ικανοί συνεχιστές μιας ιστορικής διαδρομής."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.