Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Google Takeout: Κάντε λήψη ενός αντιγράφου των δεδομένων σας

Γράφει ο Αναστάσιος Χινιτίδης* 
Όποιος χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Google, όπως Drive, Google Plus ή το YouTube, συσσωρεύονται γρήγορα πολλά δεδομένα. Μεταξύ άλλων, email, φωτογραφίες, βίντεο και έγγραφα γραφείου αποθηκεύονται στους διακομιστές της Google.

Όποιος προσπαθήσει να εξάγει όλα τα δεδομένα χειροκίνητα θα καταλάβει γρήγορα ότι είναι πολύ περίπλοκο. Δοκιμάστε την υπηρεσία τις Google "Google Takeout ".

Εδώ μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο αρχείο με τα δεδομένα σας. https://www.google.com/settings/takeout

Η επίσημη υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσετε τα προσωπικά σας αρχεία. Στην ιστοσελίδα μπορείτε να επιλέξετε πια δεδομένα επιθυμείτε να εξάγετε. Μετά την επιβεβαίωση με το κωδικό σας (Κάνετε login όπως και σε κάθε άλλη υπηρεσία της Google µε τα στοιχεία του Google account που διαθέτετε). Αφού κάνετε login, θα δείτε την λίστα με τις υπηρεσίες, απ’ όπου μπορείτε να πάρετε τα δεδομένα σας.

Εδώ έχετε δυο επιλογές:

1. πατάτε το κόκκινο κουμπάκι, στο πάνω μέρος που λέει: Δημιουργία Αρχείου

και αμέσως θα αρχίσει η διαδικασία λήψης.

2. επιλέξετε όποια/όποιες υπηρεσία/ες επιθυμείτε και πατάτε Δημιουργία Αρχείου

το Takeout δημιουργεί στη συνέχεια ένα αρχείο ZIP. Μόλις ολοκληρωθούν οι λήψεις, θα χετε ένα πλήρες αντίγραφο των δεδομένων σας.

Μεταξύ άλλων μπορείτε να πάρετε, Google+,φωτογραφίες, βίντεο από το YouTube, Google mails,aud-mail, έγγραφα από το Google Drive, συνομιλίες και τα Hangouts. Συνολικά μπορείτε να εξάγετε τα δεδομένα από 15 υπηρεσίες (αυξάνονται συνεχώς).

Η Google υπόσχεται ότι σύντοµα θα προστεθούν επιπλέον προϊόντα στην υπηρεσία, αυξάνοντας τη χρηστικότητά της.

* Ο Αναστάσιος Χινιτίδης είναι
Προγραμματιστής / Τεχνικός Η/Υ
Σχεδιαστής Πολυμεσικών και Ηλεκτρονικών Εφαρμογών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.