Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Στο Κιλκίς ο Α. Τζιτζικώστας για το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων ςπιχειρήσεων

Το Κιλκίς επισκέφθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προκειμένου να συμμετάσχει στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς «Β. Σεργιαννίδης», με σκοπό την ενημέρωση των δικαιούχων που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα’’ ΕΠΑΝ ΙΙ- ΕΦΕΠΑΕ) και το Επιμελητήριο Κιλκίς. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κιλκίς και αρμόδιος στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας Χρήστος Γκουντενούδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ανδρέας Βεργίδης και Παύλος Θωμαΐδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης και εκπρόσωποι του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.

«Συνεχίζουμε την εκστρατεία ενημέρωσης για τους δικαιούχους του προγράμματος ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών, μέσα από στοχευμένες δράσεις και εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Επιμελητήρια. Στο Κιλκίς έχουν εγκριθεί προς χρηματοδότηση 33 επιχειρήσεις, προϋπολογισμού 6,9 εκατομμυρίων ευρώ, από τον οποίο η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3,2 εκατομμύρια ευρώ, με κύριο πυλώνα τον τομέα της μεταποίησης.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μετά από συντονισμένες ενέργειές μας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κιλκίς, δίνεται η δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν επιπλέον 25 δυνητικοί δικαιούχοι, με προϋπολογισμό 3 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη φθάνει στο 1,4 εκατομμύρια ευρώ. Η ανταπόκριση του επιχειρηματικού κόσμου είναι μέχρι στιγμής ενθαρρυντική, όμως δεν εφησυχάζουμε. Η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας είναι για μας ένα στοίχημα που είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε», δήλωσε σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονία Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κιλκίς και αρμόδιος στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας Χρήστος Γκουντενούδης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για το προσωπικό του ενδιαφέρον για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος ενίσχυσης των ΜΜΕ επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών, καθώς και το Επιμελητήριο Κιλκίς και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ για την αρμονική συνεργασία. «Το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί πνοή ζωής για δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής μας, ιδιαίτερα εκείνες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, του εμπορίου και των υπηρεσιών. Είμαι βέβαιος ότι και οι δυνητικοί δικαιούχοι θα καταφέρουν να εκμεταλλευτούν τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του προγράμματος και να ενταχθούν τελικά σ’ αυτό, ενισχύοντας την αναπτυξιακή προοπτική της τοπικής βιομηχανίας και βιοτεχνίας», υπογράμμισε ο κ. Γκουντενούδης.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους δικαιούχους που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013» συνεχίζονται.

Αύριο Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας θα επισκεφθεί την Έδεσσα, προκειμένου να συμμετάσχει στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις 6:00 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας, σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα’’ ΕΠΑΝ ΙΙ- ΕΦΕΠΑΕ) και το Επιμελητήριο Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.