Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Απαράδεκτη η κατάσταση στα Γραφεία του ΕΟΤ των Ευζώνων Κιλκίς

Τη διαμαρτυρία εργαζομένων στα συνοριακά Γραφεία του ΕΟΤ για την διαφαινόμενη υποβάθμιση και κατάργησή τους δέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παύλος Τονικίδης.
Οι εργαζόμενοι στα συνοριακά γραφεία του ΕΟΤ στη Δοϊράνη ζήτησαν την αρωγή του Επιμελητηρίου ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο υποβάθμισης ή και κατάργησης των γραφείων του ΕΟΤ σε βασικές πύλες χερσαίας εισόδου στη χώρα μας. 

Πέρα από την απώλεια της εργασίας των εργαζομένων επί δεκαετίες στα γραφεία αυτά, η λειτουργία των γραφείων αυτού είναι εξαιρετικά επιβεβλημένη αφού πανταχού ομολογείται ότι η τουριστική βιομηχανία είναι από τους βασικούς πυλώνες στη προσπάθεια ανάτασης της οικονομίας και της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου εξέφρασε τη πλήρη συμπαράστασή του προς τους εργαζομένους και ταυτόχρονα απέστειλε επιστολή προς την Υπουργό Τουρισμού με τις θέσεις του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Τονικίδης επεσήμανε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εδώ και καιρό στο Μεθοριακό Σταθμό των Ευζώνων, την μεγαλύτερη χερσαία πύλη εισόδων της χώρας . Το γραφείο του ΕΟΤ παραμένει εκτός λειτουργίας την ώρα που θα έπρεπε να λειτουργεί με πλήρη στελέχωση καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Ο κ. Τονικίδης διαβεβαίωσε τους εργαζομένους στα συνοριακά γραφεία του ΕΟΤ ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στη Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων της οποίας είναι Αντιπρόεδρος.


H επιστολή
Κυρία Υπουργέ,

Από εργαζομένους στα συνοριακά Γραφεία του ΕΟΤ στο νομό μας, περιήλθε σε γνώση μας το πλαίσιο διαβούλευσης για την αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού.

Προς την κατεύθυνση αυτή επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας το εξής:

Ο νομός Κιλκίς αποτελεί την μεγαλύτερη χερσαία πύλη εισόδου στη χώρα μας. Διαθέτουμε δυο Μεθοριακούς Σταθμούς σε Ευζώνους και Δοϊράνη. Το αυτονόητο θα ήταν δημιουργία γραφείου ΕΟΤ με πλήρη στελέχωση και σε ασφαλή βάση. Ο Μεθοριακός Σταθμός είναι η πρώτη εικόνα για τον επισκέπτη και το πρώτο χρήσιμο καλωσόρισμά του.

Αντ’ αυτού στο Μεθοριακό Σταθμό Ευζώνων ο επισκέπτης αντικρίζει ένα γραφείο του ΕΟΤ κλειστό χωρίς δυνατότητα ουδεμίας πληροφορίας. Σχετικά καλύτερη είναι η κατάσταση στο Μεθοριακό Σταθμό Δοϊράνης.

Αυτό επομένως που προέχει είναι η δραστική αναβάθμιση των γραφείων του ΕΟΤ με ισχυρή στελέχωση. Μια ενεργεία που κρίνεται επείγουσα αφού σε λίγο διάστημα θα ξεκινήσει θερινή τουριστική κίνηση που για φέτος αναμένεται και πάλι αυξημένη. 

Η αναβάθμιση των γραφείων του ΕΟΤ δεν συντελείται με περιστασιακές αποσπάσεις λίγων υπαλλήλων, ασχέτων πολλές φορές με το αντικείμενο. Οι εργαζόμενοι σήμερα πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους βοηθούμενοι στο πολύτιμο έργο τους με νέες τοποθετήσεις.

Προς την κατεύθυνση αυτή ίσως θα ήταν χρήσιμη η εμπλοκή της Αντιπεριφέρειας όσο και των οικείων των δυο Δήμων. Ανά πάσα στιγμή βέβαια, την όλη προσπάθεια θα μπορούσε να συνδράμει το Επιμελητήριο Κιλκίς ως φορέας που καλύπτει τη δράση σε όλο το νομό.

Κυρία Υπουργέ,

η πολυαναμενόμενη αυξημένη τουριστική κίνηση χρειάζεται τη στήριξη και τη συνεργασία των πάντων.

Πρώτα από όλα απαιτείται η παρουσία των εργαζομένων και η συνδρομή τους με προσωπικό και σύγχρονα υλικοτεχνικά μέσα.

Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε συνεργασία.

Παύλος Σ. Τονικίδης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κιλκίς
Αντιπρόεδρος ΚΕΕΕ

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΥ ΕΓΚΥΡΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΤΟΝΙΚΙΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.