Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

"Ο πανικός του Υπουργού Υγείας, ομολογία της διάλυσης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης"

Υπογράφει το γραφείο τύπου της Ειρήνης Αγαθοπούλου
Σήμερα το πρωί συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Αγαθοπούλου προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων και την τιμολογιακή πολιτική του Υπουργείου.

Η βουλευτής έθεσε στον Υπουργό συγκεκριμένα ερωτήματα, ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία για τις μειώσεις τιμών, στα οποία ο κ. Γεωργιάδης στάθηκε ανίκανος να απαντήσει, φέρνοντας εις πέρας μία ακόμη τηλεοπτικού τύπου παράσταση, αποκαλύπτοντας δημόσια τον πανικό του.

Η βουλευτής επεσήμανε ότι, παρά το γεγονός ότι μέσα σε ένα χρόνο οι τιμές των φαρμάκων έχουν μειωθεί περίπου 12% συνολικά, η συμμετοχή του ασφαλισμένου έχει αυξηθεί κατά 26%, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα. Τόνισε ότι παρά τη μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, η ιδιωτική, δηλαδή αυτό που ο ασφαλισμένος πληρώνει από την τσέπη του έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Ο λαλίστατος υπουργός σιώπησε επί του συγκεκριμένου, ομολογώντας ως εκ τούτου του λόγου το αληθές.

Ουδεμία απάντηση πλην αηθών χαρακτηρισμών, ψεμάτων και αυταρχισμού από τον κ. Γεωργιάδη. Τα μόνα όπλα που απομένουν σε μια κυβέρνηση που συστηματικά διαλύει τη δημόσια υγεία της χώρας, υπό το βάρος της εσωτερικής και διεθνούς κατακραυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.