Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση Γεωργαντά με πυροσβέστες

Συνάντηση στη Βουλή πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Γεωργαντάς με εκπροσώπους του ΠΑ.ΣΩ.Π.Π.Υ. (Πανελλήνιο Σωματείο Πυροσβεστών Πενταετούς υποχρέωσης Ελλάδος) και με εκπροσώπους της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.(Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης Συμβασιούχων Πυροσβεστών).Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες (12/02/14)στο πλαίσιο της επεξεργασίας τουΣχεδίου Νόμου «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη» στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής στις εργασίες της οποίας μετέχει ο κ. Γεωργαντάς.

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε το αίτημα για την επίλυση της ανομοιογένειας που υπάρχει στο Πυροσβεστικό σώμα. Ο κ. Γεωργαντάς συμφώνησε ότι η τριχοτόμηση του Πυροσβεστικού σώματος δημιουργεί λειτουργικές δυσχέρειες με σημαντικές επιπτώσεις στην επιχειρησιακή του δυνατότητα.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα όπως ο καθορισμός των αρμοδιοτήτων με άμεση κατάργηση της επικουρικότητας. Τη συνάντηση απασχόλησε και το ζήτημα εναρμόνισης των θεμάτων μισθοδοσίας, ασφάλισης και επιδομάτων.

Ο κ. Γεωργαντάς αναγνώρισε ότι το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού του Πυροσβεστικού σώματος αποτελείται από άτομα με υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς ενώ διαθέτουν και υψηλά τυπικά προσόντα. 

Ο κ. Γεωργαντάς συνέχισε τονίζοντας ότι: “Η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει ουσιαστικά και έμπρακτα το δύσκολο και σπουδαίο έργο το οποίο επιτελούν και να αποδεχθεί τις νομοθετικές εκείνες βελτιώσεις που θα οδηγήσουν στην ομογενοποίηση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος προς όφελος όλων των πολιτών ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.