Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Κοπή Βασιλόπιτας και βραβεύσεις ιατρών στο Νοσοκομείο Κιλκίς


Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 διοργανώθηκε η ετήσια εκδήλωση για την κοπή βασιλόπιτας του Γ.Ν. Κιλκίς στη Νέα Πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Παρευρέθη σχεδόν το σύνολο του προσωπικού του ιδρύματος και πολλοί καλεσμένοι, ο βουλευτής κ. Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Γκουντενούδης, ο Αν. Δήμαρχος Κιλκίς κ. Κολότσιος, ο π. Βουλευτής κ. Φραγγίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Τονικίδης, ο Πρόεδρος της ΔΙΒΙΠΕΚ κ. Σεργιαννίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θωμαίδης, ο Αστυνομικός Δντης Κιλκίς, εκπρόσωπος της 71 Α/Μ Ταξιαρχίας και άλλοι εκπρόσωποι φορέων του τόπου.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης εκφωνήθηκαν ομιλίες των παρισταμένων, του Διοικητή του Γ.Ν. Κιλκίς Θέμη Ανθρακίδη, του Βουλευτή κ. Γιώργου Γεωργαντά, του αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Γκουντενούδη, του π. Βουλευτή κ. Γιώργου Φραγγίδη, του Αν. Διοικητή Γουμένισσας κ. Στέλιου Βαμβίνη.

Στο δεύτερο μέρος, βραβεύτηκε πρώτα από το Διοικητή ο χορηγός του Νοσοκομείου κ. Σεργιαννίδης Βασίλης και έπειτα τιμήθηκαν ιατροί για την προσφορά τους κατά τη διάρκεια της ευδόκιμης θητείας τους στο ίδρυμα, οι κκ. Κολότσιος, Κουκούδης, Καρτερίδου, Τσαλικίδης, Σαχίνης και Μπούκλης.


H ομιλία του Διοικητή του Γ.Ν. Κιλκίς
Αιδεσιμώτατε, κε Αντιπεριφεριάρχα, κκ Βουλευταί, κκ Δήμαρχοι, κε Ταξίαρχε, κε Διευθυντά της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, Πρόεδρε του Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι φορέων,

Σεβαστοί καλεσμένοι, αγαπητοί συνεργάτες, φίλες και φίλοι,

Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που σας υποδέχομαι σήμερα στην σεμνή μας τελετή για την ετήσια εκδήλωση της κοπής βασιλόπιτας του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Το Νοσοκομείο Κιλκίς, ένα ίδρυμα με ιστορία ανάλογη των ανθρώπων του τόπου μας, της προσφυγιάς, της μετανάστευσης,

Ένα ίδρυμα που χτίστηκε με προσωπική εργασία των προγόνων μας στα δύσκολα χρόνια, τα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του 30.

Αυτοί οι άνθρωποι έβαλαν το μόχθο τους και τον ιδρώτα τους κουβαλώντας πέτρες και άμμο με τα χέρια τους προσηλωμένοι στο όραμα της κατασκευής ενός Νοσοκομείου το οποίο θα προσέφερε ανακούφιση στον πόνο και την αρρώστια εκείνης της ζοφερής για το Έθνος μας εποχής.

Ένα νοσοκομείο που στη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στους κατοίκους όχι μόνο του τόπου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής αποτελώντας στολίδι για το Κιλκίς και ίδρυμα πρότυπο για την ευρύτερη περιοχή αλλά και όλη την επικράτεια.

Από το νοσοκομείο μας πέρασαν άνθρωποι εμπνευσμένοι, οραματιστές που εργάσθηκαν για τον συνάνθρωπο και πολλοί από αυτούς μεταλαμπάδευσαν την γνώση και την εμπειρία τους σε άλλα ιδρύματα της χώρας αλλά και στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Σήμερα, 80 χρόνια μετά, το Νοσοκομείο Κιλκίς μαζί με τις άλλες δομές υγείας του νομού μας, το νοσοκομείο Γουμένισσας και τα Κέντρα Υγείας Πολυκάστρου και Δροσάτου και όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία, βρίσκεται αντιμέτωπο με νέες προκλήσεις που δοκιμάζουν τις αντοχές του.

Η συνεχής υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση σε ιατρικό και μη ιατρικό προσωπικό, απόρροια της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης που ταλανίζει τον τόπο μας δημιουργεί δυσχέρειες στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας.

Παρόλα αυτά το νοσοκομείο μας στέκεται όρθιο και εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας ολόκληρης περιφερειακής ενότητας αλλά και της ευρύτερης περιοχής χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού μας.

Οι εργαζόμενοι του ιδρύματος μας, ιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, τεχνικοί παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό ξεπερνούν τους εαυτούς τους αντιμετωπίζοντας με αυταπάρνηση τα καθημερινά προβλήματα, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Μέσα στην κατά γενική ομολογία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που βιώνει η Χώρα, αποδείξαμε ότι τα ελλείμματα σε πόρους, πόρους υλικούς, πόρους οικονομικούς πόρους ανθρώπινους μπορούν σε ένα μεγάλο βαθμό και καλύπτονται με το μεράκι, την εργατικότητα και την υψηλή αίσθηση ευθύνης και καθήκοντος που διέπει το προσωπικό μας.

Για του λόγου το αληθές, το 2010 το Νοσοκομείο μας είχε προϋπολογισμό που άγγιζε τα 20 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα διαχειριζόμαστε μόλις 4.

Και όλα αυτά βεβαίως με παράλληλη αύξηση της προσέλευσης του κόσμου και αύξησης του ποσοστού κάλυψης των κλινών μας σε ποσοστά περί το 30%.

Δεν μένουμε όμως μόνο στην καταγραφή της ζοφερής πραγματικότητας και στην απλή διαχείριση της καθημερινότητας.

Προσπαθούμε για να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε στον πολίτη.

Καθημερινά δίνεται αγώνας να ανακουφίσουμε κατά το δυνατόν τον πόνο των συνανθώπων μας.

Όταν μου έγινε η τιμή να αναλάβω τις τύχες του Νοσοκομείου, ήξερα ότι με περιμένει ένας γολγοθάς.

Αυτό όμως που συνάντησα ήταν μακράν πιο δύσκολο.

Τα προβλήματα αμέτρητα και τα μέσα περιορισμένα.

Περάσαμε μια δύσκολη χρονιά αλλά σταθήκαμε όρθιοι.

Οι Κασσάνδρες, που ήθελαν το κλείσιμο του Νοσοκομείου μας, ευτυχώς για όλους μας διαψευστήκαν.

Όχι μόνο λειτουργούμε αλλά τέθηκαν και τα θεμέλια για την όσο το δυνατόν αναβάθμιση του ιδρύματος.

Παραμένουν όντως πολλά προβλήματα λόγω των περιορισμένων προϋπολογισμών όμως παράλληλα με τη συνεργασία των υπηρεσιών του Νοσοκομείου δρομολογήθηκαν λύσεις οι οποίες θα δώσουν ανάσα στο επόμενο διάστημα.

Σχεδόν όλοι οι όμοροι νομοί έχουν καινούρια Νοσοκομεία.

Εμείς, παρότι είμαστε περήφανοι για την ιστορία του δικού μας ιδρύματος, δεν μπορούμε όμως να είμαστε και ευχαριστημένοι που λειτουργούμε μέσα στις γηρασμένες πλέον δομές του.

Η Λειτουργία της Τρίτης Πτέρυγας, ένα έργο που σχεδιάστηκε για να δώσει πνοή στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα, όνειρο δεκαετιών, ήδη λειτουργεί ως προς κάποια τμήματα Νεφρού Αιμοδοσίας και Αποστείρωσης.

Πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των χειρουργείων.

Έχουμε ήδη παραλάβει και τοποθετήσει τμήμα του υπερσύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αναμένουμε εντός διμήνου την παραλαβή και του υπόλοιπου όπως χειρουργικές τράπεζες, αναισθησιολογικά μηχανήματα, εργαλεία, μονιτορς ακτινοσκοπικά μηχανήματα και άλλα.

Όλα αυτά είναι προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Παράλληλα, υλοποιούμε διασυνοριακό πρόγραμμα interreg ύψους 700.000 περίπου ευρώ στο οποίο εντάσσεται η προμήθεια εξοπλισμού απαραίτητου για την αντικατάσταση του υπάρχοντος ή νέα τοποθέτηση στις υπόλοιπες δύο πτέρυγες του Νοσοκομείου.

Φέτος μπήκαν στο στόλο μας για πρώτη φορά μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια τέσσερα νέα πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα για τα δύο νοσοκομεία του νομού μας.

Συνάμα γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους ώστε να υπάρχει η απαραίτητη ροή υγειονομικού υλικού στα πλαίσια των πολύ μειωμένων οικονομικών μας δυνατοτήτων.

Αισιοδοξούμε ότι το 2014 θα είναι ένας χρόνος γενικότερα παραγωγικός.

Τελειώνοντας, θέλω να τονίσω ότι το Νοσοκομείο –Εύχομαι Αχρείαστο να ναι- είναι υπόθεση όλων μας όσοι κατοικούμε και λειτουργούμε σε αυτό τον τόπο.

Η ενεργός στήριξη με λόγια και με έργα όλων μαζί και του καθενός χώρια με τη σύμπραξη όλων των φορέων του Κιλκίς είναι ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου και τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών του.

Από τη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Εύχομαι Πρώτα από όλα υγεία και δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους μας και σε όλους εσάς, η νέα χρονιά να έχει περισσότερες χαρές να δώσει και καθόλου λύπες.

Σας ευχαριστώ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.