Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Έχασε άδικα... διατήρησε όμως την διαφορά πόντων ο Εύαθλος Μακεδόνες Πολυκάστρου

Με καθυστέρηση μισής ώρας από την κανονική έναρξη (εξαιτίας διεξαγωγής αγώνα χαντμπολ) ολοκληρώθηκε στην πόλη της Νάουσας, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, η 18η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Α’ κατηγ. Ανδρών της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. μεταξύ των δύο καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ε.Γ.Σ. ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ – ΕΥΑΘΛΟΣ/ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ με τελικό σκορ 63 – 61.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλλίτερους «οιωνούς» για το Πολυκαστρινό συγκρότημα αφού απέκτησε σχετικά γρήγορα (από το 1ο κιόλας 10λεπτο) το προβάδισμα στο σκορ και έδειχνε να μην κινδυνεύει από τους γηπεδούχους. Μάλιστα η διαφορά έφτασε ακόμη και στους 14 π. προς το τέλος του Α’ ημιχρόνου το οποίο τελείωσε με νικητή τον ΕΥΑΘΛΟ/ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ με σκορ 27 – 35.

Από εκεί και μετά άρχισε η «μεταστροφή» των γηπεδούχων που με συμπαραστάτη την πολυπληθής κερκίδα φίλων της, τις έντονες διαμαρτυρίες σε κάθε δυσμενή απόφαση των διαιτητών για την ομάδα τους αλλά και την ανέχεια των διαιτητών στην ασφυκτικά σκληρή «αμυντική πίεση» που έπαιξε Ε.Γ.Σ. ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ στους παίχτες του ΕΥΑΘΛΟΥ/ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ «ροκάνισε» την διαφορά φτάνοντάς την στο τέλος του 3ου 10λέπτου στους 2 π. (σκορ 46 – 48).

Με τον ίδιο ρυθμό «αμυντικής πίεσης» (και αφού οι διαιτητές δεν αποφάσιζαν να σφυρίξουν γενόμενες παραβάσεις και φάουλ) συνεχίστηκε και το 4ο 10λεπτο όπου η λήξη του ανέδειξε νικητή την γηπεδούχο ομάδα με τελικό σκορ 63 – 61.

Δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο αγώνας ήταν ισόπαλος 59 – 59. Σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Πολυκάστρου έχει την κατοχή και επιτίθεται. Με συντονισμένη ομαδική προσπάθεια ο Μπάμπης Ημερίδης επιχειρεί προσπάθεια εύστοχη δύο πόντων, ακριβώς στην λήξη των 24 δευτερολέπτων της επίθεσης. Το «ταμπλό» έγραψε 59 – 61!! Απόμειναν 40 δευτερόλεπτα για το τέλος του αγώνα και επιτίθεται, αυτή την φορά, η ομάδα της Νάουσας. Ολοκληρώνει την επίθεσή της με προσπάθεια («ρίσκου») τρίποντου … που είναι εύστοχο και παίρνει το προβάδισμα στο σκορ με 62 – 61. Υπολείπονται περίπου 15 δευτερόλεπτα και στην επίθεση της ομάδας του Πολυκάστρου σφυρίζεται από τους διαιτητές «επιθετικό φάουλ» εις βάρος της και … χάνεται η επίθεση και κατά συνέπεια η νίκη!!!

Η υπέρμετρη αμυντική πίεση που εφαρμόσθηκε στους παίχτες «κλειδιά» του Πολυκάστρου (Ημερίδης, Παπαδόπουλος, Πολυχρονίδης, Κούτουλας, Πούλος) που διαθέτουν μια αξιοσέβαστη εμπειρία και αξιοθαύμαστη τεχνική κατάρτιση, οι οποίοι δέχονταν συνεχόμενη πίεση από 2 και 3 αντίπαλους παίχτες που ως αποτέλεσμα ήταν να «κερδίζουν» την κατοχή της μπάλας (αντικανονικά) και να εκτελούν επανειλημμένες επιθέσεις οι γηπεδούχοι, χωρίς να δίνονται φάουλ για πάνω από 15 λεπτά αγώνα … είναι ένα θέμα!!!!

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους παίχτες που αγωνίσθηκαν στον συγκεκριμένο αγώνα αν και με την «σκληρή άμυνα» των γηπεδούχων ανάγκασε τον προπονητικό TEAM της ομάδας του Πολυκάστρου να μειώσει κατά πολύ τον χρόνο συμμετοχής των νεαρότερων ηλικιακά παιχτών, ειδικά στο 2ο ημίχρονο.

Τελικός απολογισμός είναι ότι η ομάδα του Πολυκάστρου έδειξε για μια ακόμα φορά «ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ», αφού δεν πτοήθηκε και το πάλεψε μέχρι το τέλος χάνοντας το ματς στην λεπτομέρεια … των 2 πόντων. Δείχνει «χαρακτήρα» αφού σε τέτοιες «δυνατές και με πολύ κόσμο» έδρες, αλλά και … τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργούνται με αυτήν την ατμόσφαιρα, καταφέρνει να διεκδικεί την νίκη μέχρι τα τελευταία δέκατα του τελευταίου δευτερολέπτου, ενώ στην έδρα της (στο κλειστό Γυμναστήριο Πολυκάστρου) με αυτές τις ομάδες να κάνει υγιεινό περίπατο κατακτώντας νίκες με πολύ μεγάλες διαφορές πόντων.

Τελικό σκορ 63 – 61 [ημίχρονο 27 – 35]

Τα δεκάλεπτα : 16 – 18, 11 – 17, 19 – 13 & 17 – 13.

ΕΥΑΘΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Ακριτίδης Γεώργιος) : Παπαδόπουλος Γεώργιος (7 π.), Ημερίδης Χαράλαμπος (19 π./2 τρίποντα), Πολυχρονίδης Τάσος (12 π./3 τρίποντα), Κούτουλας Κων/νος (13 π.), Πούλος Παναγιώτης (6 π.), Γκαντίδης Μιχάλης (συμμετοχή), Σιώπκας Δημήτρης (2 π.), Τσιτουρούδης Παναγιώτης (2 π.), Κυρήκος Μηνάς.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ : Παπαδόπουλος Θεόφιλος & Ντόγκας Ευάγγελος

Επόμενη αγωνιστική : ΕΥΑΘΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ – Γ.Α.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ (22/02/2014 και Ω/18:00’) Κλειστό Γυμναστήριο Πολυκάστρου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ site http://www.ekaskem.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.