Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Στις 8 Απριλίου 2014, η Microsoft θα διακόψει την υποστήριξη για τα Windows XP

Γράφει ο Αναστάσιος Χινιτίδης*

Ποιες είναι οι συνέπειες μετά τη λήξη της υποστήριξης για τα Windows XP; 
Η Microsoft υποστήριξε τα τελευταία δώδεκα χρόνια, το λογισμικό Windows XP. Ήρθε όμως η ώρα να επενδύσει σε συνδυασμό με το υλικό(Hardware) και το λογισμικό(Software) σε πιο πρόσφατες τεχνολογίες .

Από 8 Απριλίου 2014 η τεχνική υποστήριξη για τα Windows X, συμπεριλαμβανομένων των αυτόματων ενημερώσεων δεν είναι πλέον διαθέσιμα. Στην παραπάνω ημερομηνία θα λήξη επίσης, και η ανάπτυξη των Essentials ασφαλείας της Microsoft. 


Εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει το Microsoft Security Essentials, θα συνεχίσετε να λαμβάνετε ενημερώσεις από το Anti – Μalware για ένα μικρό χρονικό διάστημα . Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο υπολογιστής σας προστατεύεται, δεδομένου ότι η Microsoft δεν παρέχει περαιτέρω ενημερώσεις ασφαλείας για την προστασία του υπολογιστή σας .

Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τα Windows XP μετά τη λήξη της υποστήριξης, ο υπολογιστής σας θα είναι ευάλωτος σε απειλές κατά της ασφάλειας και ιούς. Επειδή πολλοί κατασκευαστές υλικού (Ηardware) και λογισμικού (Software) βελτίωσαν και βελτιώνουν τα προϊόντα τους για τις τρέχουσες εκδόσεις των Windows(7/8) , πολλές εφαρμογές και συσκευές δεν θα είναι πλέον συμβατές με τα Windows XP.

Έχετε δύο τρόπους για να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας στο τέλος της υποστήριξης:

1. Αναβάθμιση των υφιστάμενων υπολογιστών
Σε ορισμένους παλαιότερους υπολογιστές μπορούν να τρέξουν τα Windows 7 και τα 8.

Σας συνιστούμε να κατεβάσετε τον οδηγό αναβάθμισης των Windows και να ελέγξετε αν ο υπολογιστής σας πληροί τις απαιτήσεις συστήματος για τα Windows 7 η 8. Αν πληροί τις απαιτήσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις οδηγίες για την αναβάθμιση η να ρωτήσετε τον τεχνικό τις εμπιστοσύνη σας.

2. Αγορά ενός νέου υπολογιστή
Αν δεν πληροίτε τις απαιτήσεις τότε ήρθε ο χρόνος για να αγοράσετε έναν καινούριο υπολογιστή. Η νέα γενιά υπολογιστών είναι πιο ισχυροί, πιο ελαφρύ και πιο κομψή από ποτέ - και σε πολύ χαμηλότερη τιμή σε σύγκριση πριν από δέκα χρόνια.

Πιθανές επιπτώσεις στην επιχείρηση
1.Κίνδυνος για την ασφάλεια

Καταστροφή εταιρικών δεδομένων και πληροφορίες από επιβλαβείς ιούς, λογισμικό spyware και άλλο κακόβουλο λογισμικό.

2. Προβλήματα λογισμικού

Πολλοί προμηθευτές λογισμικού και υλικού δεν θα υποστηρίζουν πλέον τα προϊόντα τους που εκτελούνται σε Windows XP.

3. Διακοπές λειτουργίας

Οι κίνδυνοι για διακοπές λειτουργίας των συστημάτων και των εργασιών σας μπορεί να αυξηθούν λόγω της διακοπής υποστήριξης.

Η υποστήριξη του Microsoft Office 2003 επίσης σταματάει στην ίδια ημερομηνία.



* Ο Αναστάσιος Χινιτίδης είναι
Προγραμματιστής / Τεχνικός Η/Υ
Σχεδιαστής Πολυμεσικών και Ηλεκτρονικών Εφαρμογών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.