Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Πρόγραμμα ελέγχων στα φυτοπροστατευτικά προϊόντα για το έτος 2014

Με Απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος καθορίζεται το πρόγραμμα ελέγχων στα φυτοπροστατευτικά προϊόντα για το έτος 2014.
Για πρώτη φορά καθορίζεται φέτος πρόγραμμα με σαφείς οδηγίες για την αντιμετώπιση των κινδύνων από ανορθολογική χρήση ή παράνομη εμπορία φυτοπροστατευτικών προϊόντων τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά. Αυτό κατέστη δυνατό με την αξιοποίηση της εμπειρίας από τους εντατικούς ελέγχους προηγουμένων ετών. Προτεραιότητα δίνεται στους έλεγχους για παράνομα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα φέτος περιλαμβάνει ελέγχους:

1. Σε μη εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

2. Σε φυτοπροστατευτικά προϊόντα παραλλήλου εμπορίου.

3. Στο περιεχόμενο των εγκεκριμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

4. Στην ετικέτα των εγκεκριμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

5. Στη διαφήμιση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

6. Στην ορθή χρήση των εγκεκριμένων γεωργικών φαρμάκων.

7. Στην ηλεκτρονική καταγραφή λιανικής πώλησης γεωργικών φαρμάκων.

8. Για κατοχή φυτοπροστατευτικών προϊόντων πέραν της ημερομηνίας λήξης που προκύπτει από τη συσκευασία ή την ετικέτα.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν δειγματοληπτικοί ελέγχοι για την εφαρμογή των γενικών αρχών της ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας.

Με αφορμή την υπογραφή της Απόφασης ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Στο ΥπΑΑΤ συνεχίζουμε να ενεργούμε με γνώμονα την ασφάλεια και την ποιότητα των αγροτικών μας προϊόντων και, επομένως, την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Γι' αυτό στόχος μας είναι να κρατήσουμε την ελληνική γη καθαρή από παράνομα φυτοφάρμακα. Φέτος, για πρώτη φορά, έχουμε ένα αναλυτικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελέγχων στα φυτοπροστατευτικά προϊόντα. Αξιοποιώντας την προγενέστερη εμπειρία αποσκοπούμε στην πρόληψη και την καταστολή των κινδύνων που προκαλεί η ανορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων και το λαθρεμπόριο ακατάλληλων φυτοπροστατευτικών. Επόμενο μας βήμα είναι η προώθηση της εφαρμογής της συνταγογράφησης στα γεωργικά φάρμακα, η οποία πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.