Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

O Δήμος Κιλκίς διοργανώνει Εθνικό Διαγωνισμό με θέμα “Επιστήμη και Οικολογία”

O Δήμος Κιλκίς διοργανώνει Εθνικό Διαγωνισμό με θέμα “Επιστήμη και Οικολογία”, στο πλαίσιο του «Σχεδίου EcoTASK: Ανταλλαγή μεθόδων και στρατηγικών για την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης» το οποίο χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του προγράμματος Grundtvig, Εκπαιδευτικές Συμπράξεις, Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση.
Ποιος μπορεί να συμμετάσχει;
Κατά τη διάρκεια της έναρξης του διαγωνισμού, φορείς όπως σχολεία, περιβαλλοντικοί οργανισμοί, πολιτιστικοί σύλλογοι, ΜΚΟ στο πεδίο της επιστήμης, της οικολογίας και της εκπαίδευσης αλλά και φυσικά πρόσωπα (ηλικίας άνω των 18) θα έχουν το δικαίωμα παρουσίασης αντικειμένων τα οποία έχουν δημιουργηθεί από άχρηστα υλικά.

Σχετικά με τα διαγωνιζόμενα αντικείμενα
Τα αντικείμενα πρέπει να αντιπροσωπεύουν τη σχέση μεταξύ της επιστήμης με την ευρύτερη έννοια (φυσικές επιστήμες, κοινωνικές επιστήμες, διεπιστημονικές επιστήμες) και την οικολογία. Τα αντικείμενα θα πρέπει να υποστηρίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία στο πεδίο της επιστήμης και της οικολογίας. Επίσης τα αντικείμενα μπορεί να δημιουργηθούν για απεικόνιση, επίδειξη ή εφαρμογή ορισμένων διαδικασιών ή εργασιών.

Κάθε αντικείμενο που συμμετέχει στον διαγωνισμό, θα πρέπει να παρουσιαστεί με μια σύντομη περιγραφή του αντικειμένου και το πώς συνδέεται με την επιστήμη, φωτογραφίες (έως 4 ποιοτικές φωτογραφίες) καθώς επίσης μπορεί να προσθέσει αξία το βίντεο και η παροχή πληροφοριών (συμπεριλαμβανομένου των στοιχείων επικοινωνίας) για τον δημιουργό του.

Πότε και πού θα υλοποιηθεί ο διαγωνισμός
Οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν την αίτησή τους στην ειδική σελίδα στο facebook: Εθνικός Διαγωνισμός “Επιστήμη και Οικολογία” η οποία θα είναι διαθέσιμη για νέες αιτήσεις έως τις 17 Φεβρουαρίου 2014. Επομένως η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης είναι η 16η Φεβρουαρίου, ώρα 23:59.

Πώς έχει οργανωθεί η διαδικασία επιλογής
Οι αιτούντες θα αναρτήσουν τις παρουσιάσεις των αντικειμένων τους online (στο facebook). Κάθε αντικείμενο μπορεί να ψηφιστεί με “likes” από τη στιγμή της δημοσίευσής του μέχρι και την 28 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 24:00, όπου ο εθνικός διοργανωτής- ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ- θα ελέγξει τα συλλεγόμενα “likes” και θα ορίσει το αντικείμενο με τα περισσότερα, ως εθνικό νικητή.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα δημοσιευτούν στις 4 Μαρτίου 2014 και ο εθνικός διοργανωτής θα επικοινωνήσει με τον νικητή με σκοπό την αποσαφήνιση της μεθόδου βράβευσης.

Ο Διεθνής νικητής θα επιλεγεί από διεθνείς κριτές την 13η Μαρτίου 2014 και θα ανακοινωθεί online μέχρι την 16η Μαρτίου στο web-site του προγράμματος καθώς και μέσω της ηλεκτρονικής επικοινωνίας (email) με τον εθνικό εταίρο.

Ποιο θα είναι το βραβείο;
Η επιβράβευση για τον εθνικό νικητή θα είναι η online προβολή του στο web-site του προγράμματος και στο site του εθνικού διοργανωτή καθώς επίσης και το υλικό βραβείο (το οποίο θα αποφασισθεί από κάθε διοργανωτή).

Το πρόγραμμα: πληροφορίες για το Σχέδιο EcoTask μπορείτε να βρείτε στο http://www.e-kilkis.gr/ καθώς επίσης και στο web-site του σχεδίου http://ecotask.eu/

Σύνδεσμος της σελίδας στο facebook για τον εθνικό διαγωνισμό: Εθνικός Διαγωνισμός “Επιστήμη και Οικολογία”

Για επικοινωνία και επιπλέον πληροφόρηση στα τηλ. 23413 52151 και 52149.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.