Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Κοπή βασιλόπιτας και απονομή τιμών από τον Σύνδεσμο Eφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς

Στην κατάμεστη αίθουσα δεξιώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου η εκδήλωση της ετήσιας κοπής της βασιλόπιτας του Συνδέσμου Eφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς και παράλληλα απονομή τιμής στον Αρχιμανδρίτη πατέρα Νικόλαο Πιλιτσοπουλο, τον Στρατηγό εν αποστρατεία κο Δημήτριο Οικονόμου, τον κο Βασίλειο Αθανασιάδη για την κοινωνική του προσφορά και τον κο Δημήτριο Δημητριάδη για την πολύχρονη πρόσφορα του ως Έφεδρος Αξιωματικός.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις ευχές του Αρχιμανδρίτη πατήρ Επιφάνειου εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κκ Εμμανουήλ. Συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο για την απόφαση του για πρώτη φορά να τιμήσει Ιερωμένο και μάλιστα τον Σεβαστό πατερά Νικόλαο, αυτόν που δίνει καθημερινά αγώνα πίστης. Αναφέρθηκε στην σημαντική παρουσία του χωρίς να παραβλέψει να αναφέρει πόσο έχει βοηθήσει και τον ίδιο.

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κώστας Παπανικολάου ο όποιος έδωσε το στίγμα της εκδήλωσης λέγοντας: «η ψυχή και η αλληλεγγύη πρέπει να είναι τα στοιχεία που θα χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο σε αυτή την δύσκολη εποχή για την χώρα όπου οι επώνυμοι, δημιουργήματα μηχανισμών του συστήματος, χωρίς βάθος, χωρίς περιεχόμενο, σπουδαιοφανείς ασημαντότητες, συναγωνίζονται μεταξύ τους σε φλυαρία και αμετροέπεια».

Αναφερόμενος στην λειτουργία του Συνδέσμου και τον σκοπό ύπαρξής του, είπε ότι δεν έχει καμιά σχέση με γραφικές φιγούρες του παρελθόντος που κάνοντας χρήση της έννοιας του εφέδρου με θολές σκέψεις ζητούσαν την κατάλυσης της Δημοκρατίας. Έφεδρος είναι ο ιερωμένος, ο δάσκαλος, ο γιατρός, ο δικηγόρος, ο αγρότης, ο εργάτης, είναι το κομμάτι της κοινωνίας που δίνει καθημερινά την μάχη για πράγματα στη ζωή που έχουν αξία και αγωνίζεται να κερδίσει την αποδοχή, αποφεύγοντας την αμφισβήτηση. Αυτή είναι και αρχή της Διοίκησης που έχει σαν αποτέλεσμα να είναι συνεπής στην απόφαση της να στηρίξει με όποιο τρόπο την προσπάθεια για την αναστήλωση της εκκλησίας του Αγίου Νικόλαου στην Μπομποστιτσα της Αλβανίας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στο σκεπτικό της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου να τιμήσει τους συγκεκριμένους ανθρώπους που επένδυσαν στην ψυχή, την μόρφωση, την αλληλεγγύη με τον καθημερινό τους αγώνα.

Ακολούθησαν οι απονομές μέσα σε κλίμα συγκίνησης από τους τιμώμενους και τους παρευρισκομένους και ιδιαίτερα από τα πνευματικά παιδιά του πατέρα Νικόλαου.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Βουλευτής Κιλκίς κος Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Χρηστός Ανθρακίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κος Παύλος Τονικίδης, ο Επιτελάρχης της 33ης Ταξιαρχίας κος Γεώργιος Στεφανίδης και ο εκπρόσωπος της 71ης α/μ ταξιαρχίας Αντισυνταγματάρχης κος Νικόλαος Σαλατσιδής.

Βιογραφικά των προσώπων που τιμήθηκαν


Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Πιλιτσόπουλος

Γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1933. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Κιλκίς το 1952 και από την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης το 1954. Τα έτη 1972-1974 μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο στην Αθήνα. Γαλουχήθηκε ως μαθητής στις Χριστιανικές Μαθητικές Ομάδες ότι τα δοκιμασμένα από τον πόλεμο χωριά της πατρίδας μας έχουν ανάγκη από ιερείς και δασκάλους. Έλεγε τότε «Αποκλείεται να γίνω ιερέας. Θα γίνω δάσκαλος» και έγινε δάσκαλος. 

Με το ίδιο φρόνημα υπηρετούσε ως δασκάλα και η σύζυγός του Μαρία Χατζηανδρέου την οποία παντρεύτηκε το 1965. Ως δάσκαλος του δημοσίου υπηρέτησε από το 1957 έως το 1994, δηλαδή επί 37 έτη. Κατά τα σχολικά έτη 1992-1993 και 1993-1994 υπηρέτησε ως Σχολικός Σύμβουλος. Απολύθηκε με τον τίτλο του Επίτημου Σχολικού Συμβούλου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Όταν υπηρετούσε στη Θεσσαλονίκη έγινε μέλος και πρόεδρος σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και Διδασκαλικών Συλλόγων. Έλαβε επανειλημμένα μέρος στις γενικές συνελεύσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στην Αθήνα. 

Στον ιερό κλήρο κλήθηκε από το μακαριστό Επίσκοπο Απόστολο το έτος 1997 τον οποίο γνώρισε στην κατασκήνωση Σουρμέρνων. Από το σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Εμμανουήλ τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών όπου τελεί καθημερινά λειτουργία για τους εργαζόμενους (5:00-7:30) και τις Κυριακές για τα παιδιά (10:30-11:45). Μεγάλη είναι και η προσέλευση συμπολιτών μας στο Μυστήριο της Ιεράς Εξομολόγησης που τελεί ο πανοσιολογιότατος Αρχομανδρίτης μας προκειμένου να ιαθούν πνευματικά και ηθικά. Είχε την ευτυχία να δει να ξεπηδούν από τα «πνευματικά» του παιδιά 4 ιερείς, 2 μοναχές και 1 μοναχός.

Βασίλειος Αθανασιάδης
Γεννήθηκε το 1946 στο Πολύκαστρο από γονείς πρόσφυγες ποντιακής καταγωγής. Μετά τη στρατιωτική του θητεία και ύστερα από διαγωνισμό, το 1969 εισήχθη στη Σχολή Σταθμαρχών των Σ.Ε.Κ.. Από το 1978 έως το 1982 διετέλεσε Γραμματέας και από το 1983 έως το 1997 Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων «Οι Ακρίτες» συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση του Πολυκάστρου. 

Το 1990 εισηγήθηκε στο Δ.Σ. και ανέλαβε ο ίδιος τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος την οποία διευθύνει μέχρι και σήμερα επί 24 συνεχή έτη με τεράστια κοινωνική προσφορά στο Πολύκαστρο και σ’ όλο το Νομό μας. Επιπλέον ο κ. Βασίλειος Αθανασιάδης διετέλεσε πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων Πολυκάστρου, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου αρκετά χρόνια και τα έτη 1999-2000 πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου. Είναι παντρεμένος με την κα. Μαρία Αθανασιάδου το γένος Ιωαννίδη, έχει δύο γιους και μένει μόνιμα στο Πολύκαστρο.

Δημήτριος Δημητριάδης
Γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1944. Το 1964 κατετάγη στον ελληνικό στρατό ως νεοσύλλεκτος στην Κόρινθο. Τέλη Νοεμβρίου του ίδιου έτους φοίτησε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών του Σ.Ε.Μ. στο Κ.Ε.Ε.Μ. Σπάρτης. Τον Απρίλιο του 1971 πήγε για μετεκπαίδευση για ένα μήνα στη Σχολή Αξιωματικών του Κ.Ε.Ε.Μ.. Τον Ιούλιο του 1974 επιστρατεύτηκε ως Υποδιοικητής του 53ου Λόχου Γενικών Μεταφορών. 

Ο κ. Δημήτριος Δημητριάδης είναι πτυχιούχος Ανωτέρας Σχολής Ραδιοτεχνικών, Εργοδηγών ψυκτικών εγκαταστάσεων και Μηχανολόγου Μηχανικού. Εργάσθηκε για μία 8ετία στον Ε.Ο.Κ. ως διοικητικός υπάλληλος και επί 26ετία στον Ο.Τ.Ε.. Είναι παντρεμένος με την κα. Σοφία Δημητριάδου με την οποία απέκτησε 4 παιδιά. Ήταν ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κιλκίς και μέλους του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ». Ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και είναι μέλος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κιλκίς.

Δημήτριος Οικονόμου
Επίτημος αντιστράτηγος εν αποστρατία σχολής Ευελπίδων, τάξεως 1953. Αποστρατεύτηκε το 1984. Υπήρξε νομάρχης του νομού Ιωαννίνων 1986-1989. Κατάγεται από την Αξιούπολη. Ο δήμος Αξιούπολης τον ανεκήρυξε ευεργέτη του δήμου Αξιούπολης για τη δωρεά του κτιρίου της δημοτικής βιβλιοθήκης. Διαμένει με τη γυναίκα του στη Θεσσαλονίκη. Είναι εταίρος της εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Είναι επίτημος πρόεδρος της Αμφικτιωνίας Οικουμενικού Ελληνισμού (Θεσ/νίκης).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.