Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Σημαντική ελάφρυνση των χρεών τους προς την υπό εκκαθάριση ΑΤΕ επέρχεται για τους αγρότες

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Σημαντική ελάφρυνση των χρεών τους προς την υπό εκκαθάριση ΑΤΕ επέρχεται για τους αγρότες της χώρας αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα (κόκκινα) δάνεια ύστερα από πρωτοβουλία κυβερνητικών βουλευτών που κυρώθηκε από τη Βουλή την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου.
Ειδικότερα στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης συμπεριλήφθηκε και έγινε δεκτή τροπολογία για τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται και τις πάσης φύσεως απαιτήσεις της ΑΤΕ (απαιτήσεις από κεφάλαιο, τόκους, τόκους υπερημερίας κ.α.) .
Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι:

- οι συνολικές απαιτήσεις της Τράπεζας από τους δανειολήπτες αγρότες περιορίζονται στο 120% του αρχικού κεφαλαίου, εφόσον οι ως άνω απαιτήσεις της τράπεζας πριν την ψήφιση του νόμου δεν υπερέβαιναν το 200% του αρχικού κεφαλαίου 

- αν υπερέβαιναν το 200% οι απαιτήσεις της Τράπεζας από τους αγρότες περιορίζονται πλέον στο διπλάσιο του ληφθέντος κεφαλαίου.

Να σημειωθεί ότι με ειδική διάταξη του ψηφισθέντος νόμου προβλέπεται ρητά ο συνυπολογισμός και όσων ποσών έχουν ήδη καταβληθεί στην τράπεζα. Ο χρόνος αποπληρωμής ορίζεται σε πέντε έτη για οφειλές μέχρι το 120% και επτά έτη για οφειλές μέχρι το διπλάσιο του κεφαλαίου.

Στην σημαντική από κάθε άποψη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία της κυβέρνησης πρωταγωνιστικός ήταν ο ρόλος του βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά. 

Συνέταξε και συνυπέγραψε μαζί με άλλους βουλευτές της Ν.Δ. τη σχετική τροπολογία που εντάχθηκε στο νόμο όπως περιγράψαμε παραπάνω, ενώ επέμεινε ιδιαίτερα στην πρόνοια του νόμου για τον συνυπολογισμό στην τελική οφειλή όσων ποσών καταβλήθηκαν μέχρι σήμερα από τους αγρότες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.