Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Μπαμπάς μπαμπουίνος: "Ιανουάριος μια από τα ίδια"

Ναι! Ο απόλυτος τριχωτός αρχηγός πρέπει να σχολιάσει τα του πρώτου μήνα του έτους.
Πολλά και διάφορα συνέβησαν τον πρώτο μήνα του σωτήριου κατά κάποιους έτους.

Αφού μας φλομώσανε την πρωτοχρονιά με την ελπίδα του 2014 με τα πρωτογενή πλεονάσματα και τα τοιαύτα, να σου η εφορία πρώτη και καλύτερη να μας βεβαιώνει τα ΕΕΤΗΔΕ και τις λοιπές οφειλές για την 31 Ιανουαρίου. Άσε το πρόστιμο για κάθε λάθος που πάει 1000 ευρώ. Συμφέρει πλέον να κλέψεις πορτοφόλι στον δρόμο παρά να κάνεις λάθος στην εφορία. Τουλάχιστον εκεί έχει αναστολή.

Το καφενείο τελικά είναι τρομερό και ούτε εγώ ο απόλυτος δεν το καταλαβαίνω.

Περίμενα ο φουκαράς την αναγέννηση με το νέο έτος, να γλύψω λίγο πρωτογενές πλεόνασμα και πάρε ένα σωρό σκάνδαλα πάλι.

Και τι δεν έγινε μέσα στον Ιανουάριο! Κατάλαβα πολλά και σκέφτομαι το τριχωτό.

Πρώτοι και καλύτεροι οι τραπεζίτες!

Φάγαμε μια βόμβα γερή με τον χορό των αδικαιολόγητων δανείων.

Καπάκι οι μίζες! Χορός που καλά κρατεί και θα κρατήσει και περισσότερο. Σαν τα νησιώτικα.

Η βούτα εδώ δεν έχει προηγούμενο. Μιλάμε για τακτοποίηση δέκα γενεών!

Άλλοι πάλι μεγάλοι και τρανοί τζογάρανε στην καταστροφή της χώρας αντί να κυβερνάνε.

Έμαθα και ότι ο αρμόδιος δημόσιος υπάλληλος για την είσπραξη των φόρων θα παίρνει και έξτρα μπόνους για να κάνει την δουλειά του και ησύχασα γιατί τον είχα έννοια. Τώρα κατάλαβα το τριχωτό γιατί λήγουν εννέα φόροι αυτό τον μήνα. Μπόνους είναι αυτό!

Τέλος ήρθε και ένας τύπος από γειτονική χώρα και μας πέθανε μέσα στην βουλή να αποκαλεί την χώρα του Μακεδονία και Μακεδονία και οι παρευρισκόμενοι βουλευτές και υπουργοί Μούγκα και ο Πρόεδρος της βουλής μούγκα. Από ανωτερότητα! Τι ανωτερότητα είναι αυτή των δίποδων;

Για αυτό είναι ανώτερο είδος τελικά τα δίποδα. Κλέβουν ρημάζουν βολεύονται και γίνονται και υπουργοί. Αλλά όταν τους χρειαζόμαστε μούγκα κυρίως μούγκα. Πάντως την προκύρηξη την βγάλανε. Τα καταφέρανε! Και το τζόκερ καλά κρατεί! και το Κινο!

Λέω σιγά σιγά να γυρνάω στο δέντρο μου να πάρω ένα κιάλι μπας και βρω κανέναν να βοηθήσει την κατάσταση όχι να σώσει, απλά να βοηθήσει.

Γιατί πάλι βλέπω τους φτωχούς να μένουνε φτωχοί, τους πλούσιους να μένουνε πλούσιοι και τους μεσαίους να γίνονται φτωχοί!

Μασουλώντας κουκουνάρια και περιμένοντας τον Φεβρουάριο.

Ο Μπαμπάς Μπαμπουίνος

1 σχόλιο:

  1. Θέλεις να πεις μπαμπά ότι τη βορειοαφρικανική χώρα μας την κυβερνάνε αυτοί οι ίδιοι που την καταστρέψανε; Δεν το πιστεύω! Εμείς είμαστε μπαμπουίνοι, όχι μακάκες. Άλλη φυλή πιθήκων είναι εκείνοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.