Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Παραστατίδης: "Κύριε Υπουργέ, τι θα γίνει με τα σφαγεία Κιλκίς;"

Το Δ.Σ. των Βιομηχανικών Σφαγείων του Δήμου Κιλκίς με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Μακρίδη Στάθη, επισκέφτηκαν τον Βουλευτή Θεόδωρο Παραστατίδη και του έθεσαν το πρόβλημα σχετικό με την ολοκλήρωση της «Κατασκευής Μονάδας Αδρανοποίησης Υποπροϊόντων Σφαγής».
Ο Βουλευτής, μετά την συνάντηση αυτή, υποσχέθηκε πως θα φέρει το θέμα στην Βουλή προς συζήτηση με Επίκαιρη Ερώτηση, κάτι που είδη έχει πράξει.

Η Επίκαιρη ερώτηση κατά πάσα πιθανότητα θα εξεταστεί την ερχόμενη Πέμπτη 30-01-2014.

Η Επίκαιρη Ερώτηση έχει ως εξής : « Προς : Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κο Τσαυτάρη Α.ΘΕΜΑ : « Βιομηχανικά Σφαγεία Κιλκίς Α.Ε.».

Κύριε Υπουργέ,

Τα Βιομηχανικά Σφαγεία Κιλκίς που είναι Α.Ε. έχουν κύριο μέτοχο (99,84 %) τον Δήμο Κιλκίς. Απασχολεί 40 άτομα και εξυπηρετεί κτηνοτρόφους – παραγωγούς του Νομού, κρεοπώλες και εμπόρους κρέατος.

Για το ιστορικό της υπόθεσης σας αναφέρω ότι τον Αύγουστο 2008, ο Δήμος Κιλκίς έλαβε από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» του Υπ.Εσ. 250.000 Ε ως «ίδια συμμετοχή» για ένταξη σε πρόγραμμα. 

Ο φορέας υλοποίησης του έργου «Κατασκευή μονάδας αδρανοποίησης υποπροϊόντων σφαγής», ήταν τα Σφαγεία Κιλκίς Α.Ε., που κατέθεσε σχετική μελέτη στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον Οκτώβριο 2009, για ένταξη σε επενδυτικό σχέδιο στα πλαίσια του ΜΕΤΡΟ 123 Α. 

Στη μελέτη γίνονταν με σαφήνεια αναφορά ότι η «ίδια συμμετοχή» ήταν χρήματα από την επιχορήγηση του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ». Στις 11-03-2011 με απόφαση του τότε Υπουργού κ. Σκανδαλίδη, εντάχθηκε στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης περιόδου 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». 

Οι εργασίες κατασκευής της μονάδας ξεκίνησαν, η εταιρία υπέγραψε δεσμευτικές συμβάσεις με τους προμηθευτές, τα χρήματα του «ΘΗΣΕΑΣ» διατέθηκαν, αγοράστηκαν μηχανήματα και άλλα παραγγέλθηκαν. Οι υπηρεσίες όμως του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δυστυχώς καθυστερούν εδώ και δύο χρόνια την χρηματοδότηση του έργου, με κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα που έχουν δοθεί από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», εφόσον το έργο δεν προχωρήσει.

Κύριε Υπουργέ ερωτάσθε:

Πως προτίθεστε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα αυτά.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.